Napokon belül eltörölhetik a Covid tesztelési szabályokat Angliában a beoltottak számára 1

A miniszterek a legfrissebb értesülések szerint már arra készülnek, hogy akár napokon belül megszüntetik a teljesen beoltott emberek számára a teszteléssel kapcsolatos kötelezettségeket a szigetország területén.

Napokon belül eltörölhetik a Covid tesztelési szabályokat Angliában a beoltottak számára 3

Ezzel egy négytagú család akár 100 fontot is megtakaríthat egy utazás alkalmával, arról nem is beszélve, hogy egyben újabb lökést is adna a Covid által súlyosan sújtott utazási ágazatnak, azok után, hogy az indulás előtti tesztekre és az érkezés utáni PCR tesztekre vonatkozó szabályokon a hónap elején már enyhítettek.

Jelenleg az Egyesült Királyságba visszatérő, teljesen beoltott személyeknek legkésőbb az érkezés utáni második napon egy gyorstesztet kell csinálniuk, és ha pozitívak, csak abban az esetben kell PCR-teszt. A miniszterek azonban most arra készülnek, hogy megszüntetik ezt a követelményt is (persze csak a teljesen beoltottak számára), és a jelentések szerint ezzel kapcsolatban a hivatalos bejelentés jövő szerdára várható.

A tesztelési szabályok tavaly januári bevezetése óta ez lesz az első alkalom, hogy a teljesen beoltott személyek végre anélkül mehetnek majd külföldre, hogy hazatérvén tesztelniük kellene. Egyelőre úgy tudni, hogy a „teljesen beoltott” kifejezés az első két oltást fogja jelenteni még legalább tavaszig, és nem fog kelleni hozzá az emlékeztető oltás, bár ahogy sok minden más, ez is változhat még a későbbiekben.

Azoknak, akik nincsenek beoltva, továbbra is több tesztet el kell végezniük a szigetországba való visszatéréskor, és emellett karanténba is kell menniük a jelenlegi szabályok értelmében. Állítólag Grant Shapps közlekedési miniszter is a fennmaradó tesztelési korlátozások megszüntetését támogató csoport tagjai közé tartozik. Fontos megjegyezni, hogy a „passenger locator form” nevű űrlapot továbbra is ki kell töltenie mindenkinek indulás előtt.

“Minden kétséget kizáróan rövidesen felülvizsgáljuk az utazással kapcsolatos tesztelési szabályokat, és Sajid Javid egészségügyi miniszter nyilatkozatot fog tenni ennek kapcsán a következő napokban.” – nyilatkozta a téma kapcsán a miniszterelnök a parlament alsóházában, majd hozzátette, hogy „Szerintem nagyon fontos, hogy az országban mindenki megértse, hogy az emlékeztető oltás beadatása, bárhová is szeretne menni a világon, hamarosan nagyon fontos dolog lesz.” Utalva ezzel arra, hogy sok országban lehet, hogy már nemsokára kritérium lesz a harmadik oltás is ahhoz, hogy valaki teljesen beoltottnak minősüljön.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után