Március 24-től nem lesz karantén Angliában akkor sem, ha Covidos lettél 1

Boris Johnson az egyik legutóbbi nyilatkozatában azt mondta, hogy a Covid-19 fertőzöttek karanténkötelezettségre vonatkozó törvényi előírása március 24-én lejár. A miniszterelnök elmondása szerint a szabályt nem fogják meghosszabbítani amikor lejár, sőt az időpontot még akár előre is hozhatják.

Március 24-től nem lesz karantén Angliában akkor sem, ha Covidos lettél 3

Mr. Johnson azt is elmondta, hogy a jövő héttől megszűnik a kötelező maszkviselés és a Covid tanúsítványok használata is, mivel Angliában a B-terv Covid korlátozásait a legtöbb ember nagy örömére megszüntetik. A miniszterelnök a lépést az ONS legfrissebb adataira hivatkozva jelentette be, amelyek azt mutatják, hogy Angliában végre csökken a fertőzések száma, és hogy az Omicron variáns okozta Covid hullám elérte, illetve jó eséllyel már túl is van tetőpontján.

„Az adatok alapos megvizsgálása után a kabinet arra a következtetésre jutott, hogy a rendeletek lejárta után a kormány többé nem írja elő sehol a maszkok viselését. Holnaptól már nem lesz szükség a maszkokra az osztálytermekben, és az Oktatási Minisztérium hamarosan megszünteti a közösségi helyiségekben való használatukra vonatkozó útmutatást.” – mondta a miniszterelnök szerdán a képviselőknek.

A miniszterelnök a beszédében azt is kiemelte, hogy „a kormány rendre jó döntéseket hozott a nehéz helyzetekben”. Persze bőven akadnak olyanok is a lakosság körében és a parlament falai közt is Nagy-Britanniában, akik azt mondják, hogy ez a sok enyhítés ilyen hirtelen csak a Miniszterelnök stratégiájának része, hogy elterelje a figyelmet az őt körülvevő botrányról a lockdown bulik kapcsán. Az elmúlt hetekben többen is nyíltan felszólították Mr. Johnson-t, hogy mondjon le, miután kiderült hogy legalább egy ilyen „munkahelyi megbeszélésnek minősített bulin” ő maga is részt vett.

„Ahogy visszatérünk az A-tervhez, néhány intézkedés még meg fog maradni, beleértve az önelszigetelésre vonatkozókat is. Továbbra is törvényi előírás lesz, hogy akiknek pozitív lett a Covid-tesztje, azoknak karanténba kell mennie. Hétfőn 2 negatív teszt bemutatása ellenében öt napra csökkentettük a karantén időszakot, és hamarosan eljön az idő, amikor teljesen eltörölhetjük azt, ahogyan nem kötelezzük karanténra azokat sem, akik megfázással vagy egy sima influenzával küszködnek.”

„Ahogy a Covid lassan véget ér, a törvényi előírásokat tanáccsal és útmutatással kell felváltanunk, arra biztatva a vírussal fertőzötteket, hogy legyenek óvatosak és figyeljenek oda másokra. Március 24-én lejár a karanténkötelezettségre vonatkozó szabályzat, és nagyon remélem, hogy nem újítjuk meg. Sőt, ha az adatok lehetővé teszik, szeretnék egy szavazást indítványozni az időpont előrehozására.” – egészítette ki mondandóját a miniszterelnök.

„Ezen a héten az Egészségügyi Világszervezet azt mondta, hogy bár a globális helyzet továbbra is kihívást jelent, az Egyesült Királyság már látja a fényt az alagút végén. Ez nem csak a véletlen műve. A második világháború óta a nemzet legnagyobb kihívásával és 1918 óta a legrosszabb világjárvánnyal szembesülve bármely kormány követhet el néhány hibát – de ez a kormány a legfontosabb dolgokat jól csinálta.” – zárta beszédét Mr. Johnson. Nos, hogy a miniszterelnök állításaival ki mennyire ért egyet, az egy érdekes kérdés, viszont az enyhítések híre azért valószínűleg a legtöbb angliai magyar számára pozitívum, úgyhogy úgy tűnik hamarosan végre mindenki fellélegezhet.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után