Boris Johnson mai bejelentése: véget érnek a B terv Covid korlátozásai Angliában 1

A kabinet ma délelőtti ülésén megállapodás született abban a tekintetben, hogy a december eleje óta érvényben lévő B-terv szabályait a következő hét folyamán eltörlik Angliában. Ez rengeteg ember és vállalkozás számára nagyszerű hír, hiszen a dolgok így visszatérhetnek szinte teljesen a rendes kerékvágásba…

Boris Johnson mai bejelentése: véget érnek a B terv Covid korlátozásai Angliában 3

A B-terv Covid korlátozásai megszűnnek Angliában, és egészen pontosan jövő csütörtöktől már nem lesz szükség Covid-tanúsítványok használatára, és megszűnik a kötelező maszkviselésre vonatkozó szabály is – jelentette be a mai napon Boris Johnson, brit miniszterelnök. Megszűnik az otthonról történő munkavégzésre vonatkozó útmutatás is, ráadásul az azonnali hatállyal.

„Az adatok alapos megvizsgálása után a kabinet arra a következtetésre jutott, hogy a rendeletek lejárta után a kormány többé nem írja elő sehol a maszkok viselését. Holnaptól már nem lesz szükség a maszkokra az osztálytermekben, és az Oktatási Minisztérium hamarosan megszünteti a közösségi helyiségekben való használatukra vonatkozó útmutatást.” – mondta a miniszterelnök szerdán a képviselőknek.

„Az országban továbbra is javasolni fogjuk a maszkok használatát zárt vagy zsúfolt helyeken, különösen akkor, ha olyan emberekkel kerülünk kapcsolatba, akikkel általában nem találkozunk – de bízunk a lakosság ítélőképességében, és többé nem büntetünk meg mindenkit, aki úgy dönt, hogy nem viseli azt.” – tette hozzá Mr. Johnson.

Johnson bejelentését örömkiáltások közepette fogadták saját pártjának tagjai. A miniszterelnök azt is megerősítette ugyanakkor, hogy bizonyos Covid-intézkedések egyelőre még azért érvényben maradnak, például az utazással kapcsolatosak, és a törvényi előírás, amely szerint a pozitív tesztet produkáló személyeknek öt napig karanténban kell lenniük.

„Ahogy a Covid lassan véget ér, a törvényi előírásokat tanáccsal és útmutatással kell felváltanunk, arra biztatva a vírussal fertőzötteket, hogy legyenek óvatosak és figyeljenek oda másokra. Március 24-én lejár a karanténkötelezettségre vonatkozó szabályzat, és nagyon remélem, hogy nem újítjuk meg. Sőt, ha az adatok lehetővé teszik, szeretnék egy szavazást indítványozni az időpont előrehozására.” – egészítette ki mondandóját a miniszterelnök.

Johnson elmondta továbbá, hogy Sajid Javid egészségügyi miniszter az elkövetkező napokban további részleteket fog közölni a kormány „hosszú távú stratégiájáról a Covid-19-cel való együttélés kapcsán”.

El fogja magyarázni, „hogyan szándékozunk megvédeni szabadságunkat, és elkerülni a korlátozásokat a jövőben azáltal, hogy inkább az orvosi és egészségügyi fejlesztésekre koncentrálunk, különösen az oltóanyagokra, amelyek már oly sok életet megmentettek” – mondta, majd hozzátette: „De hogy ezt lehetővé tegyük mindannyiunknak óvatosnak kell lennünk a tél utolsó heteiben. Csak Angliában még mindig több mint 16 000 ember van kórházban. A járványnak még nincs vége.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után