Nagy-Britannia szigorít, 5 ország ellen vízumkövetelményeket vezetnek be, mert „kihasználják a bevándorlási rendszert” 1

Az Egyesült Királyság vízumkötelezettséget ír elő öt országból érkező minden látogató számára, Suella Braverman, brit belügyminiszter ugyanis a bevándorlási rendszerrel való „visszaélések” számát szeretné redukálni.

Nagy-Britannia szigorít, 5 ország ellen vízumkövetelményeket vezetnek be, mert „kihasználják a bevándorlási rendszert” 3

A belügyminiszter kijelentette, hogy a változtatásokat „kizárólag migrációs és határbiztonsági okokból” hajtják végre, és hangsúlyozta, hogy ez „nem a rossz kapcsolatra utaló jel” Dominikával, Hondurasszal, Namíbiával, Kelet-Timorral és Vanuatuval.

Szerdán a képviselőknek írt írásbeli nyilatkozatában kijelentette, hogy Dominica és Vanuatu „esetében egyértelmű és nyilvánvaló visszaélések láthatók, ami az állampolgárság megszerzését illeti”. A két Nemzetközösségi tag „állampolgárságot adományoz, osztogat olyan személyeknek, akikről köztudott, hogy veszélyt jelentenek az Egyesült Királyságra” – mondta.

Braverman elmondta azt is, hogy „tartósan és jelentős mértékben nőtt” azon namíbiai és hondurasi állampolgárok száma, akik „visszaéltek” jogukkal, hogy korlátozott ideig vízum nélkül látogassák az Egyesült Királyságot menedékjog kérelmezése céljából.

„Ennek megfelelően a namíbiaiak és a hondurasiak az első helyen állnak a menedékjog iránti kérelmet benyújtó vízummal nem rendelkező állampolgárok között” – írta. „Ezek a magas számok nem fenntarthatóak, és jelentősen hozzájárulnak a belügyminisztérium működésére gyakorolt nagy nyomáshoz, ami azt eredményezte, hogy erőforrásokat kellett átcsoportosítani más fontos területekről.”

Namíbia az 56 főként egykori brit gyarmatokból álló Nemzetközösségnek szintén tagja. Ami Kelet-Timort illeti, Braverman elmondta, hogy „tartósan megnőtt” azon állampolgárok száma, akik „nem valódi látogatóként” érkeztek az országba. Azt mondta, gyakran az a szándékuk, hogy csalárd módon eltartottként igényeljék az EU Settlement Scheme letelepedett státuszát, vagy illegálisan dolgozzanak az Egyesült Királyságban.

Mrs. Braverman négyhetes átmeneti időszakot engedélyezett azoknak, akik visszaigazolt foglalásokkal rendelkeznek az Egyesült Királyságban, hogy vízum nélkül utazhassanak be az országba, mielőtt az új szabálymódosítások hatályba lépnének.

Mindeközben a kormány igyekszik keményebben fellépni azokkal a migránsokkal szemben, akik a Csatornán átkelve próbálnak menedékjogot kérni az Egyesült Királyságban, ugyanis az illegális migrációról szóló törvényjavaslat hamarosan jogerőre emelkedik. A 2023-as adatok, ami a csatornán átkelő illegális bevándorlók számát illeti, eddig 13 774, ami még alacsonyabb a tavaly ilyenkor regisztrált több mint 15 000 érkezésnél. 2022-ben összesen 45 755-en keltek át.

A reformok megakadályozzák, hogy az emberek menedékjogot kérjenek az Egyesült Királyságban, ha nem szabályos úton érkeznek meg az országba. A kormány azt is reméli, hogy a változtatások biztosítják majd, hogy a fülön csípett migránsokat azonnal deportálják akár hazájukba, akár egy harmadik országba, például Ruandába, de ez ellen jelenleg jogi eljárás van folyamatban.

Volker Turk, az ENSZ emberi jogi főbiztosa és Filippo Grandi, az ENSZ menekültügyi főbiztosa felháborodásukat fejezték ki a terveket illetően. Szokatlanul kritikus közös nyilatkozatukban arra figyelmeztettek, hogy a törvényjavaslat „mélyreható következményekkel fog járni a nemzetközi védelemre szoruló emberek számára”, és semmibe veszi az Egyesült Királyság nemzetközi jogi kötelezettségeit.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után