A Met Office közzétette, hogy mikor tér végre vissza a meleg nyári idő Nagy-Britanniába 1

Az időjárás-előrejelzések szerint az Egyesült Királyságban a hétvége nagy részén „heves és tartós” eső várható számos régióban. Észak-Anglia és Dél-Wales dombos területein az elkövetkező két napban 80 mm csapadék is leeshet, mondták az előrejelzők a Sky News-nak a hét első felében, ami alig marad el az Egyesült Királyság júliusi átlagos csapadékmennyiségtől.

A Met Office közzétette, hogy mikor tér végre vissza a meleg nyári idő Nagy-Britanniába 3

Összességében várhatóan „többnyire nyirkos” lesz az idő a nyári szünet elején, és az ország nagy részén a következő két hétben kiadós esőzésekre lehet számítani, aminek valószínűleg sokan nem örülnek. Szombaton többnyire száraz és napsütéses idő lesz Skócia északi részén. Az ország többi részén azonban felhős, nedves és borús napra kell készülni.

Míg Európa nagy része már már túl sokat kapa a melegből a hosszan tartó hőhullám közepette, az Egyesült Királyságban nagyon eltérőek most az időjárási körülmények. Ennek oka egy légáramlat, amely egyszerre hoz tartósan alacsony légnyomást Nagy-Britanniába és magas légnyomást a kontinens többi részére.

Az előrejelzés szerint a jövő héten általában hűvösek és változékonyak maradnak a körülmények. A jövő héttől záporok és hosszabb esőzések, helyenként erős széllel fognak párosulni és helyenként akár nagyobb viharok is kialakulhatnak. Nincs arra utaló jel, hogy az Európát fojtogató hőség elérheti Nagy-Britanniát, ugyanis a hosszú távú előrejelzések szerint az országban továbbra is nedves és szeles időjárás várható, és néhány rövidebb napsütéses időszak kivételével.

Rachel Ayers, a Met Office meteorológusa szerint Nagy-Britanniában várhatóan ilyen marad az időjárás „még egy darabig”.

„Jelenleg ketté van osztva a kontinens, a légáramlat hideg oldalán vagyunk mi tőle északra, ahol alacsony légnyomás van. Ez még sokáig így maradhat, mint az elmúlt hetekben. Nehéz megmondani, mikor fog az egész megváltozni, egyelőre nem úgy tűnik, hogy a közeljövőben bármi is fog.”

“Európa egyes részein már kezd enyhülni a kánikula, de most a hangsúly Olaszországra és Görögországra helyeződik, távolodva Spanyolországtól.”

A meteorológiai intézet szerint augusztus közepére várható az időjárási körülmények megváltozása, ami az alacsony légnyomású rendszer megszűnését és a melegebb és nyugodtabb időjárási körülmények beköszöntét jelenti.

„Hosszabb időre előretekintve hűvös és változékony lesz az idő, augusztus második hetében azonban már egy kicsit rendezettebb lehet” – mondta Ayers.

Tavaly kb. ebben az időben, egész pontosan július 19-én történt, hogy az Egyesült Királyságban 40 fokot is elért a hőmérő higanyszála. Ez volt a valaha mért legmagasabb hőmérséklet az országban. Az előrejelzések szerint azonban még a rendezettebb körülmények beköszönte után sem számíthatunk arra, hogy Nagy-Britanniában idén ismét ilyen hőmérsékletek lesznek.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után