Itt van mi lenne az eredmény, ha most lenne a Brexit népszavazás Nagy-Britanniában 1

Egy új közvélemény-kutatás eredménye kimutatta, hogy a britek többsége az EU-ban maradás mellett szavazna, (vagy az újbóli csatlakozásra) és több mint a megkérdezettek 60 százaléka ma már úgy gondolja, hogy a Brexit inkább kudarc volt, mint siker.

Itt van mi lenne az eredmény, ha most lenne a Brexit népszavazás Nagy-Britanniában 3

A múlt héten egy több, mint 2000 felnőttet megkérdező YouGov közvélemény-kutatás eredményeiből kiderült, hogy a britek 51 százaléka az EU-hoz való újbóli csatlakozásra szavazna, míg mindössze 32 százalékuk ragaszkodik már csak a 2016-os döntéshez, hogy maradjunk az EU-n kívül.

A megkérdezettek közel kétharmada (63 százaléka) azt mondta, hogy inkább kudarcnak, mint sikernek tartja a Brexitet, míg ezzel szemben csak alig 12 százalékuk volt azon a véleményen, hogy a kilépés sikernek könyvelhető el, és 18 százalékuk állította, hogy se nem siker, se nem kudarc.

A közvélemény kutatásból az is egyértelműen kiderült, hogy a megkérdezettek többsége, egész pontosan 70 százaléka úgy gondolja, hogy a kormány rosszul kezeli a Brexitet. Ez azután történt, hogy maga Nigel Farage, aki az Európai Unióból való kilépésért folytatott kampány egyik kiemelkedő alakja volt, nyíltan kudarcnak nyilvánította a Brexitet. A Newsnight című műsorban kijelentette, hogy az Egyesült Királyság „gazdaságilag nem profitált a Brexitből”, azt állítva, hogy a kormány politikája eltántorította a vállalkozásokat az Egyesült Királyságban történő befektetéstől.

Amikor Farage úrral közölték, hogy a közvélemény-kutatás szerint a Brexitre szavazók egyre többen bánják a döntést, azt válaszolta: „Én egy pillanatig sem gondolom ezt”.

A YouGov közvélemény-kutatása azonban azt sugallja, hogy 2016 óta számos Leave-szavazó meggondolta magát. Az eredményekből az derül ki, hogy az akkor a kilépésre szavazók 18 százaléka most a Maradásra szavazna, ha most tartanák az EU-népszavazást. Csaknem háromnegyedük (73 százalék) azt mondta, hogy továbbra is az EU-ból való kilépésre szavazna.

2021 januárjában egy másik közvélemény kutatáson a korábban a kilépésre szavazók 81 százaléka nyilatkozott úgy, hogy továbbra is az EU-ból való kilépésre szavazna, míg 9 százalékuk megváltoztatta volna szavazatát.

Jelenleg a megkérdezett britek 57 százaléka mondta azt, hogy az ország tévedett, amikor 2016-ban a Brexit mellett döntött. Ez az eddigi legnagyobb arány a megkérdezettek körében. Összesen csak minden harmadik személy (32 százalék) gondolja úgy, hogy ez volt a helyes döntés. Minden ötödik Leave szavazó (19 százalék) pedig most azt mondja, hogy a kilépés rossz döntés volt.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után