Mindenkinél kiverte a biztosítékot a brit kormány egyik politikusának legutóbbi beszólása a nehézségekkel küzdő családok irányába 1

A kormány egyik megbízottja heves vitát váltott ki, miután azt mondta, a növekvő számlákkal küszködő munkavállalóknak fontolóra kell venniük, hogy több órát töltsenek munkával, vagy egyszerűen csak „jobban fizetett állásra” kellene, hogy váltsanak. Rachel Maclean belügyminisztériumi államtitkár szerint ugyanis az van, hogy a családoknak többet kellene dolgozniuk, hogy átvészeljék a megélhetési válságot… Mondani sem kell, hogy mekkora közfelháborodást keltett ez a kijelentés.

Mindenkinél kiverte a biztosítékot a brit kormány egyik politikusának legutóbbi beszólása a nehézségekkel küzdő családok irányába 3

A megjegyzéseket azonnal többen is elfogadhatatlannak és sértőnek titulálták, mivel a háztartások már így is az ugrásszerűen megemelkedett az energia- és élelmiszerszámlákkal  küzdenek.

„Úgy gondolom, hogy most a hosszú távú célokra kell összpontosítanunk” – mondta Maclean a Sky News riporterének, Kay Burleynek hétfőn. „Mindannyiónkat érintenek ezek az átmeneti problémák, mindannyian tisztában vagyunk a helyzettel. De most a távlati célokra és megoldásokra kell koncentrálnunk. Jelenleg a gazdaság növekedésére van szükségünk, és azon kell munkálkodnunk, hogy az emberek jobban tudjanak gondoskodni magukról – akár úgy, hogy többet dolgoznak, akár jobban fizetett állásra váltanak. Ezek a hosszú távú tervek, és mi kormányként most erre összpontosítunk.”

Mclean asszony elismerte, hogy a jobban fizetett állás keresése vagy több munkaóra vállalása nem lenne mindenkinek megfelelő. Hozzátette: „Néhány embernek megoldás, hogy hozzáférhetnek további túlórákhoz, de természetesen ez nem megy azoknak, akik már három munkahelyen dolgoznak. Ezért van szükségünk a többi intézkedésre, például a  támogatásra, amit az iskoláknak nyújtunk, a helyi hatóságoknak nyújtott segítségre… és oda fogjuk irányítani a segítséget, ahol a legnagyobb szükség van rá.”

Tulip Siddiq munkáspárti képviselő és árnyékminiszter vállalhatatlannak minősítette a megjegyzéseket: „Ez nagyon sértő sok választóm számára, akik már minden lehetséges túlórát elvállaltak, és még így is küzdeniük kell a vízfelszínen maradásért. Ezek után Nem csoda, hogy az emberek azt hiszik, hogy a politikusok tesznek rájuk.”

Ms. Maclean azután nyilatkozott, hogy Lee Anderson konzervatív párti képviselő jelentős dühöt váltott ki nyilatkozatával, amikor azt mondta, hogy sokan élelmiszer segélyeket használnak fel a mindennapokban, pedig csak „nem tudnak rendesen főzni” és „nem tudnak a pénzükkel jól takarékoskodni”.

Wendy Chamberlain liberális demokrata képviselő erre így reagált: „Tehát a konzervatívok válasza a megélhetési költségekkel kapcsolatos vészhelyzetre az, hogy az embereknek csak többet kell keresniük? Ez azt mutatja, hogy mennyire nem látnak tisztán. Családok millióinak kellett megtakarításaikat elhasználniuk, és többletmunkát vállalniuk, hogy valahogy átvészeljék ezt a válságot. Egyszerűen már nem lehet a nadrágszíjat beljebb húzni.”

“Ahelyett, hogy az embereket hibáztatnák azért, mert nem keresnek eleget, a minisztereknek valódi lépéseket kellene tenniük a családok és a nyugdíjasok megsegítése érdekében – az áfa csökkentésével és az olaj- és gáztársaságokra kivetett rendkívüli adóval, és az energiaárak csökkentésével.”

Ez azért is lenne szükséges, mert az infláció az előrejelzések szerint még ebben az évben két számjegyű lesz, mivel a megélhetési költségek kilőttek. A Pénzügyminisztérium elnöke, Mel Stride figyelmeztetett, hogy az Egyesült Királyság „bér-ár spirál” felé tart. A BBC Radio 4 Today című műsorában arra a kérdésre, hogy a Bank of England kudarcot vallott-e, a következőket mondta:

„Kétségtelenül, ha megnézzük a fő inflációs számadatokat, amelyek 2 százalékos célt tűztek ki, és az előrejelzések szerint idén ősszel ez 10 százalék fölé emelkedik. Ez nem sok jót jelent. Meg kell mondanunk azonban, hogy nem mi vagyunk egyedül ebben a helyzetben – számos ország van szerte a világon – az Egyesült Államok, Spanyolország és az eurózóna – ahol jelenleg a miénknél is rosszabb az infláció. Az a terület, ahol valóban kritizálni lehet a Bankot, az az ami a  munkaerőpiacon történik, mert valószínűleg most egy bér-ár spirál lábánál vagyunk, ahol a bérek magasabb árakat okoznak, ami magasabb béreket követel. ”

A kormány szóvivője azt mondta: “Felismertük, hogy „az emberekre nehezedő nyomás súlyosbodik a megélhetési költségek miatt, ezért 22 milliárd Font értékű támogatási csomagot határoztunk meg, amely tartalmazza az energiaszámlák visszavágását és csökkentését, valamint az alacsony jövedelműek és kiszolgáltatott háztartások célzottabb támogatását.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után