"Kemény hónapok következnek a Nagy-Britanniában élők számára" - a brit pénzügyminiszter legfrissebb nyilatkozata, hogy mi várható 1

A brit pénzügyminiszter kemény időszakra figyelmeztet a megélhetési költségek viharos emelkedése közepette. Rishi Sunak azt nyilatkozta, hogy nehéz hónapok várnak a megélhetési válsággal küszködő britekre: A pénzügyminiszter a Brit Iparszövetség (CBI) előtt tartott beszédében a Resolution Foundation által közzétett megdöbbentő adatokról beszélt.

"Kemény hónapok következnek a Nagy-Britanniában élők számára" - a brit pénzügyminiszter legfrissebb nyilatkozata, hogy mi várható 3

Ez alkalommal is hangsúlyozta, hogy az Egyesült Királyságban az árak az elmúlt 40 év leggyorsabb emelkedési ütemét produkálták. Tegnap este Mr. Sunak azt mondta, a kormány továbbra is azon dolgozik, hogy csökkentse a megélhetési válság hatásait. De felhívta a figyelmet a piacok ellátásának problémáira is, amelyek várhatóan megrázzák majd Nagy-Britanniát: „a következő néhány hónap kemény lesz”.

Az Iparszövetséghez intézett beszédében ezt mondta: „Többet kell befektetnünk, többet kell képeznünk a munkavállalóinkat és többet kell innovációra költenünk. „Az őszi költségvetési időszakban csökkentjük majd az adókat, hogy mindezekre a dolgokra ösztönözzük Önöket.”

„A mi szerepünk a kormányban az, hogy csökkentsük a családokat sújtó terheket. Nem tehetünk úgy, mintha ez könnyű lenne. A következő néhány hónap nagyon nehéz lesz, de amit tudunk, megteszünk majd az emberekért”

A pénzügyminiszter arra is felhasználta az alkalmat, hogy emlékeztessen az Egyesült Királyság gazdasági helyzetének súlyosságára: “Aligha kell elmondanom ennek a hallgatóságnak, hogy a gazdasági helyzet rendkívül súlyos. A globális ellátási láncok recsegése-ropogása a mi gazdaságunkra is rossz hatással van.”

Beszéde azután hangzott el, hogy a tory képviselők leszavazták azt a törvényjavaslatot, amely a megélhetési költségek elhúzódó, súlyos válsága közepette vészhelyzeti, rendkívüli adót vetne ki az energiaszektorra, amely a Munkáspárt szerint 600 fontot takaríthatna meg ebben az évben a nehézségekkel küszködő családoknak.

A Királynő beszéde nyomán benyújtott Munkáspárti módosítvány 312-229 arányban bukott el.

Az elmúlt 12 hónapban az árak 9%-kal emelkedtek a márciusi 7%-hoz képest. Ez 1982 óta a legmagasabb infláció az Egyesült Királyság történetében. Karl Handscomb, a Resolution Foundation vezető közgazdásza a BBC-nek azt mondta: „A legfontosabb az, hogy több támogatást kell nyújtani azoknak, akik bérből és fizetésből élnek. Ha a Pénzügyminisztérium most nekikezd, még a következő, októberi energiaáremelés előtt bevezethetné a segélycsomagokat.”

"Kemény hónapok következnek a Nagy-Britanniában élők számára" - a brit pénzügyminiszter legfrissebb nyilatkozata, hogy mi várható 4

A Pénzügyminisztérium szóvivője a következőket reagálta erre: „Megértjük, hogy az emberek küszködnek a növekvő árakkal, és bár nem tudunk mindenkit megvédeni az előttünk álló globális kihívásoktól, egy 22 milliárd Fontos csomaggal támogatni fogjuk a brit családokat, hogy valahogy kibírják az előttünk álló hónapokat.”

A hét elején mr. Sunak kollégája, a Belügyminisztérium munkatársa, Rachel Maclean nagy felháborodást váltott ki, miután azt javasolta az embereknek, hogy „dolgozzanak többet” hogy a megélhetésüket biztosítani tudják. „Mindannyiónkat érintenek ezek az átmeneti problémák, mindannyian tisztában vagyunk a helyzettel. De most a távlati célokra és megoldásokra kell koncentrálnunk. Hosszú távon a gazdaság növekedésére van szükségünk, és tennünk kell azért, hogy az emberek jobban tudjanak gondoskodni magukról, akár több munkaórát vállalnak, akár jobban fizetett állásra váltanak.”  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után