Millióknak fog csökkenni a vízszámlája Nagy-Britanniában, viszont rengeteg emberé emelkedni fog: ellenőrizd le, nálatok mi várható 1

A vízszolgáltató társaságok összesen nettó 70 millió fontot kénytelenek kifizetni az ügyfeleknek a legfrissebb hírek szerint, mivel nem teljesítették a korábban kitűzött teljesítménycélokat. Ez azt jelenti, hogy számos szolgáltató ügyfeleinek csökkenni fognak a számlái, viszont lesznek olyanok is, akiké nőni fog.

Millióknak fog csökkenni a vízszámlája Nagy-Britanniában, viszont rengeteg emberé emelkedni fog: ellenőrizd le, nálatok mi várható 3

Az alulteljesítő szolgáltatókra kiszabott bírságokat 2024-ben és 2025-ben alacsonyabb összegű vízszámlákon keresztül fizetik vissza az ügyfeleknek. Az Ofwat iparági szabályozó hatóság megerősítette, hogy a legtöbb vállalat nem teljesítette a szennyezés, a szivárgások és az ellátási zavarok csökkentésére kitűzött kulcsfontosságú célokat.

Az Ofwat minden évben értékeli az angliai és walesi vízügyi társaságok teljesítményét a 2019-ben a 2025-ig terjedő ötéves időszakra kitűzött célokhoz viszonyítva. A Thames Watert (a legnagyobb szolgáltatót) például most kötelezik arra, hogy fizesse ki a mintegy 15 milliós ügyfélkörének, a közel 74 millió fontos bírságot.

A már amúgy is nehézségekkel küzdő cég az év elején tartott válságtárgyalásokon szembesült hatalmas, 14 milliárd fontnyi adósságával, de sikerült sürgősségi finanszírozási csomagot szereznie a részvényesektől. A felügyelet a múlt hónapban azt mondta, hogy Nagy-Britannia legnagyobb vízszolgáltatójának „jelentős és sürgősen megoldandó problémái vannak” pénzügyi helyzetével kapcsolatban.

Az Anglian Water ügyfeleinek pedig szintén több mint 27 millió fontot fognak levonni a számláikról, a Dwr Cymru pedig körülbelül 24 millió fontot fog szétosztani az ügyfelek közt.

Az Ofwat azonban azt is jelezte, hogy eközben egyes vállalatok viszont magasabb díjat számíthatnak majd fel az ügyfeleknek a teljesítményük javulása nyomán. A Severn Trent Water a jövő évtől 89 millió fonttal növelheti meg az általa kiszolgált 4,6 millió ügyfél számláit, a United Utilities pedig több mint 25 millió font extrát számíthat fel, amiért jól teljesítettek.

Az Ofwat adatai szerint összesen 12 cégnek körülbelül 193 millió fontot kell visszafizetnie az ügyfeleknek, amit részben ellensúlyoz a további öt cég helyzete, amelyek körülbelül 123 millió fonttal többet számlázhatnak majd ki, így jön ki az összesen nettó 70 millió font mínusz. Ezt persze szolgáltatótól függően az ügyfelek máshogy élik majd meg.

A következő cégeknek kell majd csökkenteniük a számlákat:
 • Affinity Water
 • Anglian Water
 • Dŵr Cymru
 • Hafren Dyfrdwy
 • Northumbrian Water
 • SES Water
 • South East Water
 • South West Water (South West area)
 • South West Water (Bristol area)
 • Southern Water
 • Thames Water
 • Yorkshire Water

A szabályozó hatóság szeptemberben még azt közölte, hogy a cégek összesen nettó 114 millió fontot fizetnek majd vissza az ügyfeleknek, de ez az összeg a felülvizsgálati folyamat befejezése előtti ideiglenes becslés volt.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után