A mai napon történelmet ír, és rekordot dönt az angol királynő 1

A királynő a mai napon, február 6-án történelmet ír, ugyanis 70. évfordulóját ünnepli a trónon, aminek a megünneplésére az év későbbi részében országszerte egy hatalmas platina jubileumi ünnepséget terveznek.

A mai napon történelmet ír, és rekordot dönt az angol királynő 3

Erzsébet királynő lett az első brit uralkodó, aki megünnepelheti a platina jubileumot, amely 70 évet jelent a trónon. Őfelsége 25 évesen lépett a trónra 1952-ben ezen a napon, ugyanazon a napon, amikor édesapja, VI. György király meghalt. Hét évtizedes uralkodása alatt 14 brit miniszterelnök vezette már az országot, és ő maga többet utazott a világban, mint bármelyik másik uralkodó előtte.

A nemzethez intézett üzenetében Erzsébet királynő elmélkedett egy kicsit a múltról, megemlékezve egyben Edinburgh hercegéről és az édesanyjáról. Őfelsége emellett azon óhaját is megemlítette, hogy Kamilla a walesi herceg királlyá koronázásakor megkapja Queen Consort titulust. Íme a királynő üzenete a platina jubileuma alkalmából:

„Február 6., az 1952-es trónra kerülésem 70. évfordulója. Ez az a nap, amelyre még 70 év után is ugyanúgy emlékszem apám, VI. György király halála miatt épp ugyanannyira, mint uralkodásom kezdete miatt. Az évforduló alkalmából örömömre szolgál, hogy megújíthatom azt a fogadalmamat, amelyet 1947-ben tettem, hogy életemet mindig az Önök szolgálatának fogom szentelni.

Miközben reménnyel és optimizmussal tekintek előre a platina jubileum évére, eszembe jut, mennyi mindenért lehetünk hálásak. Az elmúlt hét évtizedben rendkívüli társadalmi, technológiai és kulturális fejlődés ment végbe, amely mindannyiunk hasznára vált; és biztos vagyok benne, hogy a jövő hasonló lehetőségeket kínál majd nekünk, különösen a fiatalabb generációknak az Egyesült Királyságban és az egész Nemzetközösség területén.

Szerencsés vagyok, hogy családom szerető támogatását élvezhettem. Áldott szerencse, hogy Fülöp herceg volt a partnerem, aki hajlandó volt a hitvesi szerepet betölteni, és önzetlenül vállalni az ezzel járó áldozatokat.

Ez az évforduló alkalmat ad arra is, hogy elgondolkozzam azon hihetetlen jóakaraton, amelyet az elmúlt évek során minden nemzetiségű, vallású és korú ember tanúsított irántam ebben az országban és szerte a világon. Szeretném kifejezni köszönetemet mindenkinek a támogatásért. Örökké hálás maradok azért a hűségért és szeretetért, amelyet továbbra is kapok tőletek.

És amikor eljön az idő és fiam, Károly lesz a király, tudom, hogy ugyanúgy fogjátok támogatni őt és feleségét, Camillát is, mint engem; és őszinte kívánságom, hogy ha eljön az idő, Camillát Queen Consort-ként ismerjék el, miközben ő is folytatja hűséges szolgálatát.

És mivel alig várom, hogy továbbra is teljes szívemből szolgálhassalak benneteket, remélem, hogy ez a jubileum összehozza a családokat és a barátokat, a szomszédokat és a közösségeket – az oly sokunk számára rendkívül nehéz idők után –, hogy élvezzük az ünneplést és elmélkedjünk mindennapi életünk pozitív fejleményeiről.”      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után