Megszületett az ítélet a Londonban prostituáltakat futtató magyar nő és párjának ügyében 1

Ivett Sz., aki jelenleg 32 éves és a 34 éves Karl R. az elmondások alapján azzal a történettel győztek meg egy csomó lányt, hogy napi 300 fontot is megkereshetnek, aminek az egyik felét ők kapják, a másikat pedig az őket futtató pár. Az Isleworth-i bíróságon az is kiderült a tárgyalás során, hogy még egy weboldalt is üzemeltettek Kensington Angels névvel, ahol volt olyan, hogy vagy 100 lányt hirdettek egyszerre.

Megszületett az ítélet a Londonban prostituáltakat futtató magyar nő és párjának ügyében 3

Emellett arra is fény derült, hogy a páros több, mint 100 ezer fontot költött apartmanok bérlésére Chelsea területén és Nyugat-London más részein a lányok számára, ahova a találkozókat szervezték. A párt nyár közepén kapta el és tartóztatta le a rendőrség Londonban, Hanwell területén, a 740 000 font értékű otthonukban.

2017 februárjáig jelenlegi árfolyamon számolva megközelítőleg 180 millió forintot kaszáltak be, míg további 40 millió forintnyi angol font folyt keresztül egy szintén a párhoz köthető számlán. A házkutatáson mindezen felül még 8 millió forintnak megfelelő angol fontot foglaltak le a nyomozók, derült ki a megyei főügyészség riportjából.

A prostituáltakkal összefüggésbe hozható emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt az orosházi származású nőt és angol házastársát az Egyesült Királyságban több mint 10 év börtönbüntetésre ítéltek.

A lányokat futtató pár női tagja, aki egyébként egy kétgyerekes anyuka, volt az, aki felvette a kapcsolatot a rendszerint fiatal magyar lányokkal, akik jelentkeztek a hirdetésekre, hogy prostituáltként dolgozzanak. A férfiről az is kiderült, hogy 2013 és 2015 közt a Metropolitan Policenál dolgozott, ugyanakkor Sz. Ivettről nincsen semmi információ, hogy ez idő alatt, bármiféle munkát végzett volna Nagy-Britannia területén.

A magyar nő a Wizz Air légitársaság olcsó járataival hozta be a lányokat a brit fővárosba Budapestről. A bíróságon az is elhangzott, hogy Sz. Ivett előszeretettel rendezett bulikat az egyik ingatlanban amit béreltek a lányoknak, valamint a kábítószerek használata és night klubokba való látogatások sem voltak ritkák.

Az egyik 25 éves lány, aki szintén a párnak dolgozott elmesélte, hogy az ő munkájának 70%-a a Chelsea Cloisters egyik apartmanjában volt, a maradék 30%-ban pedig más helyekre kellett elmennie a kuncsaftokkal.

A lány arról is beszámolt, hogy Ivett a legnagyobb szobát adta ki neki, és közölte, hogy általában azt a szobát csak angol lányok szokták megkapni. Egy másik lány elmondta, hogy korábban már Magyarországon és Ausztriában is dolgozott prostituáltként, mielőtt végül 2016-ban Londonban kötött volna ki.

„Körbevezetett az épületben és megmutatta a szobákat. A kisebbik 60 font volt naponta, a nagyobbik pedig 80. Úgy működött az egész hely, mint egy rendes hotel. Volt rendes recepciója is. Annyi volt a különbség, hogy itt minden szobához volt külön konyha és fürdőszoba.”

„Volt ott pont egy másik lány is, amikor én megérkeztem, és ő is prostituáltként dolgozott, de volt egy másik lány is, aki csak masszázst csinált. Mindenkinek külön szobája volt.” A lány azonban azt is elmesélte, hogy ő alig hat nap után haza ment Magyarországra, mert annyira rosszul ment az üzlet neki. Volt viszont olyan lány is, aki azt mesélte, hogy még közös csapatépítő tréningen is volt a két főnökkel. Sőt olyan lány is volt aki arról számolt be, hogy eredetileg bébiszitternek vették fel, aztán a dolgok máshogy alakultak.

Az ítélet a londoni Isleworth Koronabíróságon született meg. Emberkereskedelem, üzletszerűen elkövetett szexuális kizsákmányolás és pénzmosás miatt: a 32 éves Ivettet 6 és fél év, míg 34 éves angol házastársát 4 év börtönre ítélték.     Forrás

Megosztás