Majdnem kettészakított egy emeletes buszt egy kidőlt fa Dél-Angliában a hatalmas viharban 1

Az utasoknak és a busz sofőrjének óriási mázlija volt, amikor egy hatalmas fa kidőlt, és az épp arra tartó emeletes buszra zuhant az orkán erejű széllökések közepette az egyik dél-angliai településen.

Majdnem kettészakított egy emeletes buszt egy kidőlt fa Dél-Angliában a hatalmas viharban 3

A Dorseti rendőrség szóvivője azt nyilatkozta, hogy a fa a busz emeleti részének első felét találta telibe, amikor recsegve, ropogva kidőlt, és kis híján kettészakította a járművet, akkora erővel zuhant rá. Az incidens Poole városában történt, ami Anglia déli partja mentén helyezkedik el.

A jármű, néhány utassal a fedélzetén épp a Ringwood Roadon haladt, nem olyan sokkal 12 óra előtt, amikor a baleset bekövetkezett. A Morebus jelentése szerint a járaton a sofőr és összesen öt utas tartózkodott, amikor a fa rázuhant.

Majdnem kettészakított egy emeletes buszt egy kidőlt fa Dél-Angliában a hatalmas viharban 4

Óriási szerencsére sem a sofőr, sem pedig az utasok nem sérültek meg az eset során. A buszvezető hálát adhat, hogy az emelet padlója sikeresen lefékezte a fatörzset, az utasok pedig azért, hogy épp senkinek nem volt kedve az emeleten előre ülni és bámészkodni menet közben.

A Ringwood Roadnak azt a szakaszát, ahol a baleset történt a rendőrség egy időre lezárta, amíg romok eltakarítása zajlott. Ez pedig ilyenkor eltart egy darabig, ugyanis először fát kellett szállítható méretű darabokra aprítani, hogy ezt követően a buszt is el lehessen vontatni az útról.

Majdnem kettészakított egy emeletes buszt egy kidőlt fa Dél-Angliában a hatalmas viharban 5

Az egyik fodrász, aki pont az esettől nem messze dolgozott, amikor a fa kidőlt, azt mesélte, hogy hatalmas robbanásszerű hangja volt, amikor a fa rázuhant az emeletes busz tetejére.

„Kinéztünk az ablakon, és láttuk hogy egy hatalmas fa telibe kapta a buszt. Azonnal értesítettem a hatóságokat, és hívtam a 999-et. Egyébként ez egy igen forgalmas utca a városban, így rövid idő alatt rengeteg ember odagyűlt.” – mesélte a szemtanú.

A tűzoltókat is kihívták a helyszínre, de a szóvivőjük elmondása szerint, szintén mindenki szerencséjére, senki nem szorult be a roncsok közé. Az incidens az Erik viharnak köszönhető, amely péntek folyamán ért Nagy-Britannia fölé és viharos erejű széllökésekkel, és sok helyen hatalmas esőzésekkel „boldogítja” az ország lakosságát.

A viharos időjárás az előrejelzések szerint a hétvége folyamán továbbra is megmarad Nagy-Britannia nagy részén. A legtöbb helyen nagyon erős széllökésekre lehet számítani. A tengerpart közelében több helyen is mértek 100 km/h fölötti szélerősséget. Több reptéren is számos repülőjáratnak igencsak megnehezítette a landolást, és a felső vezeték szakadások miatt South Cumbria területén például több, mint 6000 otthonban ment el az áram szombatra.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után