Még magasabbra emelkedtek az üzemanyagárak Angliában: egyes kutaknál már £2 egy liter benzin Londonban 1

Az üzemanyagárak ma újabb csúcsot döntöttek az Egyesült Királyság benzinkútjainál, annak ellenére, hogy a nagykereskedelmi üzemanyagárak estek. Az Experian Catalist adatszolgáltató adatai szerint egy liter benzin átlagos ára csütörtökön már 161,1 penny volt az Egyesült Királyság töltőállomásain a szerdai 159,6 pennyhez képest.

Még magasabbra emelkedtek az üzemanyagárak Angliában: egyes kutaknál már £2 egy liter benzin Londonban 3

A gázolaj literjének átlagára csütörtökön szintén új csúcsra, 170,1 pennyre emelkedett a szerdai 167,4-es árhoz képest. Ukrajna orosz inváziója óta az olajárak az egekbe szöktek, ami az üzemanyag-kiskereskedők költségeinek emelkedéséhez vezetett, ennek köszönhetően pedig a Nagy-Britanniában élők most sokkal drágábban tudják csak teletankolni a járműveiket. A szerdai napon London egyes kútjainál már a 2 fontot is elérte a benzin literenkénti ára.

Simon Williams, az RAC egyik szóvivője elmondta, hogy a járművezetők „most sokan azon töprengenek, vajon megállnak-e valaha ezek a kiakasztó áremelkedések”, majd hozzátette, hogy amúgy a nagykereskedelmi árak most csökkenni kezdenek. Azt mondta: „Bár az elkövetkező napokban tovább emelkedhetnek az árak, az olaj és a nagykereskedelmi üzemanyagárak tegnap zsinórban a második napja estek, ami jó eséllyel lelassíthatja vagy megállíthatja a benzinkutaknál a drasztikus áremelkedést néhány napon vagy egy héten belül. Bár sajnos az sem kizárt, hogy a legtöbben nem akarják majd gyorsan csökkenteni az árakat attól tartva, hogy a nagykereskedelmi árak megint elszállnak.”

A tetemes áremelések nyomán petíció indult, amelyben azt kérik, hogy két évre 40 százalékkal csökkentsék az üzemanyagok adóját és áfáját. Csaknem 50 ezren írták alá eddig ezt az Egyesült Királyság kormányának honlapján közzétett petíciót.

Kedden a kormány bejelentette, hogy Vlagyimir Putyin ukrajnai háborúja miatt az Egyesült Királyság az év végéig fokozatosan megszünteti az orosz olajimportját. Az üzleti és energiaügyi miniszter, Kwasi Kwarteng megerősítette, hogy az orosz olajimport fokozatos leépítése nem lesz azonnali, hogy az Egyesült Királyság alkalmazkodni tudjon az új helyzethez, mivel az orosz import az Egyesült Királyság éves szükségletének körülbelül 8%-át teszi ki.

Az autósok Angliában országszerte ki vannak akadva az egyre magasabb üzemanyag árak miatt, ami nem csoda, hiszen egy átlagos családi autó durván 55 literes tankját teletankolni már majdnem 90 fontjába kerül az embernek… És akkor az inflációról és az energiaszámlák 50%-os emelkedéséről (amiről már azt rebesgetik hogy még ennél is jóval több lesz októberre) még nem is beszéltünk.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után