Három hasznos tipp, ami segít csökkenteni az energiaszámláidat Nagy-Britanniában a nagy áremelések közepette 1

Az energiaszámlák a jövő hónapban több mint 50 százalékkal, közel 2000 fontra emelkednek egy átlagos háztartás számára, ami még nagyobb megszorításokhoz vezet családok milliói számára. Április 1-jétől az éves energiaszámla felső határa 1277 fontról 1971 fontra emelkedik egy átlag család számára, ami évi 693 font növekedést jelent.

Három hasznos tipp, ami segít csökkenteni az energiaszámláidat Nagy-Britanniában a nagy áremelések közepette 3

A gáz nagykereskedelmi árának elképesztő gyors ütemű növekedése miatt félő, hogy még ennél is magasabbra repülhet a villanyszámláinkon lévő összeg a szigetországban. A szakértők előrejelzése szerint az árplafon körülbelül még újabb 1000 fonttal, több mint 2900 fontra emelkedhet októberben, amikor legközelebb módosítják azt. Az emelkedés azonban akár még hamarabb is bekövetkezhet, ha az iparági szabályozó, az Ofgem úgy dönt, hogy a piac nem képes kezelni a rá nehezedő nyomást.

Martin Lewis pénzmegtakarítási szakértő három tanácsot adott azoknak a háztartásoknak, amelyek igyekeznek mérsékelni az emelkedő árakkal szembeni kitettségüket…

Először is a hagyományos „prepayment meter”-t használó ügyfeleknek érdemes ellenőrizniük, hogy képesek-e előre bevásárolni az olcsóbb áron, elköltve előre annyit, amennyit csak jelen körülmények közt megengedhetnek maguknak. Ez nem fog mindenkinél működni, mivel a Scottish Power pl. jelezte, hogy ki fogja fizettetni a különbözet, de a legtöbb szolgáltató esetében ez a „trükk” kivitelezhető.

A direct debittel fizetőknek pedig azt javasolta, hogy most, illetve az árplafon emelése előtti napon olvassák be a mérőóra állását, hogy minél több energiát tudjanak az alacsonyabb áron fizetni.

Harmadszor pedig, Lewis azt mondta, hogy az embereknek tisztában kell lenniük azzal, hogyan igényelhetik áprilistól a 150 GBP-os önkormányzati adó-visszatérítést Angliában, Walesben és Skóciában, ami minden otthonra vonatkozik, amely az A, B, C vagy D önkormányzati adósávban van. Erről bővebb információt egy korábbi cikkünkben itt találsz. Lewis külön kiemelte, hogy figyeljünk oda a helyi önkormányzattól érkező levelekre, mert abban részletesen le lesz írva az igénylés menete, ami egyes önkormányzatoknál valamelyest eltérő is lehet.

Azok, akik pedig valamilyen okból kifolyólag nem jogosultak a 150 fontra, továbbra is részesülhetnek abból a 140 millió GBP-os alapból, amelyet a nehézségekkel küzdők megsegítésére hoztak létre. Lewis azt is elmondta, hogy az embereknek érdemes mindemellett felhívni a szolgáltatójukat a lehetséges fizetési opciók és egyéb részletfizetési lehetőségek kapcsán, ha aggódnak a közelgő áremelések miatt, és azt is javasolta még, hogy a háztartások nézzék meg, hogy jogosultak-e a Warm Home Discount-ra vagy a Winter Fuel Payment-re.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után