A brit kormány £350-ot ad mindenkinek havonta, aki ukrán menekülteket hajlandó elszállásolni 1

Az orosz invázió elől menekülő ukrán menekültek előtt otthonukat megnyitó, Nagy-Britanniában élő családok, vagy személyek havi 350 fontot kapnak majd a jóindulatukért cserébe – jelentette be a brit kormány nemrégiben.

A brit kormány £350-ot ad mindenkinek havonta, aki ukrán menekülteket hajlandó elszállásolni 3

Az Otthonokat Ukrajnának program, amelyet ezen a héten vezetnek be, lehetővé teszi magánszemélyek, jótékonysági szervezetek, közösségi csoportok és vállalkozások számára, hogy biztonságba helyezzék a háború elől menekülő embereket – még akkor is, ha nincsenek közvetlen kapcsolatban az Egyesült Királysággal. A segítőkész személyek / családok megnevezhetnek egy ukrán személyt vagy családot, aki velük lakik otthonukban, vagy felajánlhatnak számukra egy külön ingatlant, amelyet bérleti díj fizetése nélkül használhatnak.

A brit kormányt az utóbbi időben meglehetősen sok kritika érte a menekülő ukránok Egyesült Királyságba történő eljuttatására tett erőfeszítéseinek sebessége és mértéke miatt. A háború alatt a menekülteket támogató embereknek legalább hat hónapig el kell kötelezniük magukat a program mellett, de arra biztatják őket, hogy addig tartsák fenn az ajánlatot, ameddig csak tudják.

A szállást kínálókat átvizsgálják, az ukrán jelentkezőket pedig biztonsági ellenőrzésnek vetik majd alá. Hétfőn indul majd a program támogatására készülő weboldal, amin keresztül a felek megtalálhatják majd egymást. A kormány közölte, hogy mindemellett azon is dolgozik, hogy a közösségek, az önkéntes szektor, valamint a jótékonysági és vallási szervezetek közül is minél többet be tudjanak vonni a programba.

Michael Gove, miniszter szombat este bejelentette, hogy az Egyesült Királyság „támogatja Ukrajnát a legsötétebb óráiban”, és ezzel párhuzamosan arra buzdította az embereket, hogy „csatlakozzanak ehhez a menekültek megsegítésére létrehozott nemzeti erőfeszítéshez”. Gove azt is szorgalmazza, hogy foglalják le az orosz oligarchák több millió fontot érő luxusingatlanjait, és ukrán menekültek elhelyezésére használják őket.

A brit kormány £350-ot ad mindenkinek havonta, aki ukrán menekülteket hajlandó elszállásolni 4

Azok az ukránok, akiket befogadnak, három évre szóló tartózkodási engedélyt kapnak az Egyesült Királyságban való tartózkodásra, munkavállalásra és közszolgáltatások igénybevételére.

Eközben Nicola Sturgeon és Mark Drakeford azt mondta, hogy Skócia és Wales is hajlandó „szuperszponzorrá” válni az ukrán menekültek számára. Michael Govenak írt levelükben megismételték a Westminsterhez intézett felhívásukat, hogy engedjen el a kormány minden vízumkötelezettséget az Egyesült Királyságba bejutni próbáló ukrán állampolgárokkal szemben.

A szuperszponzoráció lehetővé tenné az ukránok számára, hogy gyorsan és akadálymentesen beléphessenek az országba, és ideiglenesen el is szállásolnák őket, amíg meg nem oldódna a hosszabb távú szállás biztosítása számukra. Nadhim Zahawi oktatási miniszter pedig szombaton bejelentette, hogy 100 000 menekült diák számára tesznek elérhetővé online oktatást.

Tekintettel az ukrajnai menekültválság mértékére, a minisztereknek biztosnak kell lenniük abban, hogy ez a rendszer elegendő embernek segít, és ráadásul gyorsan. Az Independent még petíciót is indított, amelyben arra szólítja fel az Egyesült Királyságot, hogy vezesse a nemzetközi közösséget a konfliktus miatt lakóhelyüket elhagyni kényszerültek megsegítésében.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után