Mától lépnek életbe az újabb enyhítések Angliában: Vége a B-tervnek, ezek a szabályok változnak a mai naptól 1

A Covid-szabályok Angliában ismét enyhültek a mai naptól, ugyanis mostantól megszűnnek a B terv intézkedései. Ez rengeteg ember és vállalkozás számára nagyszerű hír, hiszen a dolgok így visszatérhetnek szinte teljesen a rendes kerékvágásba…

Mától lépnek életbe az újabb enyhítések Angliában: Vége a B-tervnek, ezek a szabályok változnak a mai naptól 3

A B-terv Covid korlátozásai, amiket még karácsony előtt vezettek be az omicron variáns terjedése miatt, tehát megszűnnek Angliában, és így már nem lesz szükség Covid-tanúsítványok használatára, és megszűnik a kötelező maszkviselésre vonatkozó szabály is, ahogyan azt Boris Johnson, brit miniszterelnök korábban bejelentette. Megszűnt emellett a napokban az otthonról történő munkavégzésre vonatkozó útmutatás is.

Maszkok

Angliában már nem kötelező a maszk viselése nyilvános helyeken, üzletekben, mozikban és tömegközlekedési eszközökön. Lehet, hogy nem kötelező, de a miniszterek továbbra is azt javasolják, hogy továbbra is viseljük azt zsúfolt beltéri helyeken. Egyes üzletek, például a Sainsbury’s és a Waitrose azonban továbbra is kérik, hogy viseljük a maszkot.

London polgármestere, Sadiq Khan is arra kéri az embereket, hogy viseljék maszkot a fővárosi tömegközlekedési eszközökön. Megtagadhatják a tömegközlekedési eszközök használatát a londoniaktól, ha nem teszik, de pénzbírságot már nem kaphatnak emiatt. Skóciában és Walesben továbbra is kötelező a maszk viselése.

Oltási igazolás

Nem kell többé felmutatni oltási igazolását vagy a negatív tesztet, hogy bejussunk éjszakai klubokba, focimeccsekre és más nagyobb rendezvényekre.

Ami a karantén szabályokat illeti, továbbra is leghamarabb két negatív teszttel szabadulhatunk ki belőle, ha elkaptuk a vírust. Viszont ha be vagyunk oltva, akkor már nem kell karanténba mennünk, ha olyannal kerültünk közvetlen kapcsolatba, aki covidos. Az oltatlanok továbbra is 10 nap karanténra számíthatnak ebben az esetben. Hétfőtől emellett nem korlátozzák a gondozóotthonokba beengedett látogatók számát sem, a kormány legfrissebb tájékoztatása alapján.

„Az adatok alapos megvizsgálása után a kabinet arra a következtetésre jutott, hogy a rendeletek lejárta után a kormány többé nem írja elő sehol a maszkok viselését. Tehát már nem lesz szükség a maszkokra az osztálytermekben, és az Oktatási Minisztérium megszünteti a közösségi helyiségekben való használatukra vonatkozó útmutatást.” – mondta a miniszterelnök a képviselőknek.

„Az országban továbbra is javasolni fogjuk a maszkok használatát zárt vagy zsúfolt helyeken, különösen akkor, ha olyan emberekkel kerülünk kapcsolatba, akikkel általában nem találkozunk – de bízunk a lakosság ítélőképességében, és többé nem büntetünk meg mindenkit, aki úgy dönt, hogy nem viseli azt.” – tette hozzá Mr. Johnson.

„Ahogy a Covid lassan véget ér, a törvényi előírásokat tanáccsal és útmutatással kell felváltanunk, arra biztatva a vírussal fertőzötteket, hogy legyenek óvatosak és figyeljenek oda másokra. Március 24-én lejár a karanténkötelezettségre vonatkozó szabályzat, és nagyon remélem, hogy nem újítjuk meg. Sőt, ha az adatok lehetővé teszik, szeretnék egy szavazást indítványozni az időpont előrehozására.” – egészítette ki mondandóját a miniszterelnök, tehát onnantól kezdve nem lesz kötelező karanténba menni akkor sem ha covidos lettél.

Sajid Javid egészségügyi miniszter a következőket mondta: “Az oltási programunknak köszönhetően Európa legerősebb védelmével rendelkezünk a vírus ellen, és ez lehetővé teszik számunkra, hogy óvatosan ugyan de visszatérjünk az A-tervhez, több szabadságot visszaállítva az ország lakosságának.”

A brit kormány mindezek mellett azt is megerősítette, hogy az Angliába érkező, beoltott utazókra vonatkozó összes Covid-tesztelési követelményt el fogják törölni, méghozzá rövidesen. Sőt, még az oltatlanok számára is enyhítés következik. Ezekről bővebben itt olvashatsz.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után