1900 fontra emelkedhetnek az energiaszámlák áprilistól egy átlagos háztartás számára Nagy-Britanniában 1

A legfrissebb becslések szerint az energiaszámlák csaknem 1900 fontra nőhetnek rengeteg család számára, miután tavasszal háztartások milliói számára 48 százalékos ugrásszerű emelés várható a szigetország területén.

1900 fontra emelkedhetnek az energiaszámlák áprilistól egy átlagos háztartás számára Nagy-Britanniában 3

Az ügyfeleket jelenleg az energiaszámlák értékének felső korlátja, az úgynevezett ársapka védi a nemzetközi gázárak emelkedésétől, amely egy átlagos háztartás villany és gázszámláit durván 1277 fontban maximalizálja. Az Ofgem azonban február 7-én új ársapkaszintet jelent majd be, ami ezt követően április 1-jén lépne életbe. A pontos értéke még nem dőlt el, bár az elemzők szerint várhatóan 1897 font körüli értékig emelik majd meg.

A növekedéshez hozzájáruló tényezők között szerepel a magas olaj- és gázkereslet, valamint az energiaszolgáltatók számára megnövekedett adók kombinációja. A kormánynak több opció is a rendelkezésére áll az energiaár-emelkedés ellensúlyozására és a háztartások megvédésére országszerte.

Eltörölhetik például az 5%-os áfát az energiaszámlákon, ami durván egy 100 fontos megtakarítást jelentene, vagy megszüntethetnek további adókat, illetékeket amik az energiaszámlákat terhelik, illetve, kiterjeszthetik vagy növelhetik az ún. „warm home discount”-ot. Egy pénzügyminisztériumi forrás azonban bírálta az áfa csökkentés ötletét mondván, hogy az „nem tesz különbséget a gazdagabb és a kevésbé gazdag emberek között”.

A Cornwall Insight energiapiaci elemző cég előrejelzése szerint az új plafon 1897 fontra emelkedhet. Eközben az Age UK felmérése szerint az idősek csaknem negyede (24 százaléka) attól tart, hogy kénytelen lesz választani otthona felfűtése és az élelmiszervásárlás közt, ha jelentősen megnő az energiaszámlája, mert valamelyikből kénytelenek lesznek visszább venni. A megkérdezettek több mint fele (54 százalék) mondta azt, hogy kénytelen lesz lejjebb csavarni a fűtést, ha ilyen mértékű emelés jön.

A kormány szóvivője ezt mondta: „Tudjuk, hogy az elmúlt időszak sok ember számára kihívásokkal teli volt, ezért ebben a pénzügyi évben és a következőben összesen körülbelül 12 milliárd GBP értékben nyújtunk támogatást a háztartások megélhetési költségeinek megsegítésére országszerte. A téli hónapok alatt több mint 11 millió nyugdíjast támogatunk energiaszámlájuk kifizetésében, és továbbra is ösztönözzük a Pension Credit-re és az egyéb juttatások széles körére jogosultakat hogy igényeljék azokat bátran.”      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után