Szuper hír: megvan, hogy mikortól törlik el a tesztelést teljesen Angliában, és még az oltatlanoknak is enyhítés jön 1

A brit kormány hivatalosan is megerősítette, hogy az Angliába érkező, beoltott utazókra vonatkozó összes Covid-tesztelési követelményt el fogják törölni, méghozzá rövidesen.

Szuper hír: megvan, hogy mikortól törlik el a tesztelést teljesen Angliában, és még az oltatlanoknak is enyhítés jön 3

Boris Johnson a Sky Newsnak tett nyilatkozatában megerősítette, hogy: „változások fognak következni, hogy az országba való érkezést követően a teljesen beoltott embereknek végre ne kelljen kötelezően tesztelniük magukat”. Február 11-én hajnali 4 órától már nem lesz szükség a „második napi” gyorstesztre sem, amelyet egyelőre még a teljesen beoltottaknak is meg kell csinálniuk az érkezést követően.

„A nehéz döntéseknek köszönhetően amiket meghoztunk – és azt hiszem, az emberek egyetértenek abban, hogy a nagy pillanatokban jól döntöttünk –, most már az Omicron hullám végéhez közeledünk” – tette hozzá a miniszterelnök. “Tehát amit az utazási korlátozások kapcsán teszünk, az az hogy megmutatjuk, ez az ország kinyitott, és az érkezőknek többé nem kell tesztet végezniük, ha be vannak oltva.”

A most bejelentett módosítás tehát azt jelenti, hogy a teljesen beoltott utazók anélkül léphetnek be az országba, hogy utazásuk előtt vagy után tesztet kellene végezniük.

Grant Shapps közlekedési miniszter így nyilatkozott: „A megfelelő időben hozott megfelelő döntések az oltásokról és az emlékeztető oltások kapcsán most oda vezetett, hogy a világ egyik legnyitottabb utazási ágazatával rendelkezhetünk. A korlátozások feloldása egyszerűbb utazási élményt jelent az utasok számára, különösen a teljesen beoltottak számára, és egyben stabilitást az ágazat számára a 2022-es évben.”

Az elmúlt hónap során sokak örömére már lépésenként ugyan, de többször is enyhítettek Angliában az utazási szabályokon. A beoltott utazók indulás előtti tesztjeit január 7-én szüntették meg, és PCR helyet második napos tesztnek már a gyorsteszt is elegendő számukra, sőt már nem kell karanténba se menniük, amíg a negatív teszteredményt várják.

Mr. Shapps megerősítette, hogy február 11-től enyhítik a szabályokat az oltatlan érkezőkre nézve is…

Jelenleg nekik negatív Covid-tesztet kell bemutatniuk, mielőtt az Egyesült Királyságba utaznának; érkezéskor 10 napig karanténba kell menniük; és a leszállást követő második és a nyolcadik napokon legkésőbb PCR-tesztet kell csinálniuk. Ezt azonban úgy fogják módosítani, hogy csak egy indulás előtti tesztre és az Angliába érkezést követő második napon vagy azt megelőzően egy PCR-tesztre lesz szükség.

Az utaskereső űrlap (Passenger Locator Form) kitöltése továbbra is kötelező lesz minden utazó számára, ezt ne felejtsük el, ha Angliába utazunk.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után