Ezt mondta ma a brit egészségügyi miniszter a karácsony és a járványhelyzet kapcsán 1

Sajid Javid azt nyilatkozta a mai nap során, hogy a karácsony idén már teljesen „normális” lesz (nem úgy mint tavaly), annak ellenére, hogy igencsak megugrott a Covid megbetegedések száma az országban, és a helyzetet az egyik vírusszakértő „elfogadhatatlannak” és „elképesztően rossznak” minősítette.

Ezt mondta ma a brit egészségügyi miniszter a karácsony és a járványhelyzet kapcsán 3

Rengetegen kezdenek tartani attól, hogy Nagy-Britanniában ez a karácsonyi szezon is korlátozásokba fog torkollni, köszönhetően annak, hogy az utóbbi hetekben a fertőzöttek száma gyorsan emelkedik, és sajnos vele együtt a halálozásoké is. De az egészségügyi miniszter ma azt mondta a BBC Breakfast műsorában, hogy az idei tél valószínűleg más lesz, mint az előző, feltéve hogy az emberek továbbra is folytatják a jelentkezést a második és harmadik oltásokra, és rendszeresen tesztelik magukat.

„Ez a vírus, amit már mindannyian ismerünk, az alapján amit tudunk róla, kiszámíthatatlan, és nem hiszem, hogy egy értelmes egészségügyi miniszter bárhol a világon meg merné próbálni megjósolni, hogy pontosan hol fogunk tartani három hónap múlva, vagy hat hónap múlva, nem utolsósorban azért, mert sajnos mindig fennáll annak a veszélye, hogy előkerül egy új variáns, ami veszélyesebb az eddigieknél…”

„Viszont mindazoknak az embereknek, akik abban reménykednek, hogy idén végre már normál karácsonyunk lesz, engem is beleértve, ugyanis én is úgy gondolom, azt remélem, hogy ez meg fog valósulni, és minden rendben lesz, azt szeretném mondani, hogy csak akarnunk kell, és sikerülni fog, ha mindenki teszi a dolgát.” – mondta Mr. Javid utalva ezzel is arra, hogy aki teheti, oltassa be magát.

Korábban Peter Openshaw professzor, a New and Emerging Respiratory Virus Threats Advisory Group (Nervtag) szakértője pont ellenkezőleg, aggodalmát fejezte ki a helyzet állásával kapcsolatosan, és arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Királyságban a fertőzöttek számának alakulása elég kétségbe ejtő.

A BBC Radio 4 Today című műsorában ő a következőket mondta: „A helyzet, amiben jelenleg vagyunk, az egyszerűen elfogadhatatlan, minden 55 -ből átlagosan egy ember fertőzött, ami elképesztően magas arány a legtöbb nyugat -európai országhoz képest. Nem gondolnám, hogy arról lenne szó, hogy vagy legyen B terv, vagy ne legyen semmi. Mellesleg a kormány által megfogalmazott B tervben foglaltak egyáltalán nem kemény korlátozások, sőt kifejezetten óvatos megközelítésnek mondanám.”

„Nem gondolnám, hogy akár a maszkviselés, akár az otthonról dolgozás komoly akadályokat jelentene az ország számára. Ezek az intézkedések sokkal inkább valószínűleg jócskán csökkentenék a jelenleg elfogadhatatlanul magas esetszámot. Véleményem szerint az oltási útlevelek bevezetése is rendben van – a legtöbb nyugat-európai országban nagyon könnyen elfogadták…” – mondta a professzor.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után