„Egy kib***ott szégyen”: Martin Lewis teljesen kiakadt az új brit energia árplafon tervezeten ami még rosszabb helyzetbe hozza az egyszerű embereket 1

Martin Lewis, a pénzmegtakarítási szakértő dühösen szidta az Ofgem energiaszabályozót, amelyet “kib***ott nagy szégyennek” bélyegzett az árplafon javasolt módosítása miatt, amely szerinte rosszabb helyzetet teremt a fogyasztóknak, miközben megvédené a szolgáltatók profitját.

„Egy kib***ott szégyen”: Martin Lewis teljesen kiakadt az új brit energia árplafon tervezeten ami még rosszabb helyzetbe hozza az egyszerű embereket 3

Mr. Lewis Twitteren kért bocsánatot kicsit később az Ofgem munkatársaitól, amiért “elvesztette a fejét egy pillanatra” az energia árplafon tervezett módosításairól szóló diskurzus során. A szabályozó szerv által kidolgozott új szabályok szerint a számlák évente négyszer emelkedhetnek és csökkenhetnek a jelenlegi kettő helyett. De Lewis azt mondta az Ofgemnek, hogy ezzel csak még jobban kitolnak a szerencsétlen fogyasztókkal.

A Twitteren ezt írta: “Elveszítettem a fejem, amikor megkaptam a tájékoztatót az új javaslatokról, amiben már sokadjára érzem úgy, ezekben a kétségbeejtő időkben, hogy bár életek forognak kockán, figyelmen kívül hagynak minden fogyasztói kérést, és ehelyett az iparnak kedveznek (remélem a történelem bebizonyítja, hogy tévedek).”

Lewis azt nyilatkozta, hogy fél a “fogyasztókra nézve súlyos következményektől”, és azzal érvelt, hogy “többet kellene tennünk a dolgok jobbá tételéért”. Az üzemanyag-válság megelőzéséért kampányoló National Energy Action szerint a változások „ sokaknak további hatalmas pénzügyi megterhelést okozhatnak”.

Peter Smith, az NE politikai igazgatója a következőket mondta: „Ez a változás összességében csökkenti a szegény háztartások védelmét.”

Mindeközben egészen elképesztő, de magas beosztású politikusok szájából ilyenek is elhangzottak a válság közepette…

Racheal Maclean kormányminiszter hatalmas közfelháborodást váltott ki hétfőn azzal, hogy azt javasolta, hogy a megélhetési költségek válságával küszködők több órát dolgozzanak, vagy keressenek jobb munkát… A múlt héten Lee Anderson konzervatív képviselő pedig azt találta mondani, hogy a szegények azért veszik igénybe az élelmiszerbankokat, mert nem tudnak főzni sem pedig spórolni.

Az energiaárak felső határa áprilisban 54 százalékkal ugrott meg, így egy átlagos háztartás számlája 1971 fontra nőtt, októberben pedig egy újabb meredek emelkedés várható. Az energiaárak voltak a fő mozgatórugói az inflációnak, amely az előrejelzések szerint 10 százalékra emelkedik még ezen a télen.

Hétfőn az Ofgem közzétette az energia ársapka háromhavonta történő felülvizsgálatára vonatkozó javaslatokat. Az új rendszer szerinti első időszakot azonban az elmúlt hat hónap rekordmagasságú nagykereskedelmi gáz- és villamosenergia-árai alapján számítanák ki. Az Ofgem szerint a gyakoribb változtatások a legfrissebb energiaárakat tükröznék, ami azt jelenti, hogy az ügyfelek hamarabb látják majd az előnyöket is, ha az árak csökkenni kezdenek…       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után