Júniusban új Brexit szavazás következik: a brit kormány hivatalosan is bejelentette 1

Theresa May, brit miniszterelnök Brexit tervezete ismét szavazásra lesz bocsájtva a parlament alsóházában, derült ki a hivatalos bejelentésből. A képviselők a június 3-án kezdődő héten fognak valamikor szavazni, a Downing Street közleménye szerint.

A kormány egyik szóvivőjének elmondása alapján a cél az, hogy végre sikerüljön megszerezni a döntő többséget a parlament alsóházában, hogy a Brexit tervezetet törvénybe lehessen iktatni, és megtörténhessen a „várva várt” kilépés az EU-ból. Theresa May-nek ez lesz a negyedik próbálkozása, mivel az elmúlt három alkalommal csúfos vereséget szenvedett, de úgy látszik nem adja fel.

Júniusban új Brexit szavazás következik: a brit kormány hivatalosan is bejelentette 3

Ez a mostani, legújabb fejlemény a Theresa May és az ellenzék vezetője, Jeremy Corbyn közt folyó keddi megbeszéléseket követően látott napvilágot. A munkáspárt vezetője azonban továbbra sem hajlandó összefogni a kormánnyal, és még mindig azt hajtogatja, hogy a miniszterelnök oldaláról több engedmény kell ahhoz, hogy támogassák a tervezetét.

Nem sokkal a bejelentést követően egyébként máris felröppentek a hírek, hogy jó eséllyel a negyedik próbálkozás is egy halva született ötlet. Ez azért van, mert a kormánnyal koalícióban levő DUP párt és a kormánypárti rebellis képviselők egyaránt jelezték, hogy eszük ágában sincs meggondolni magukat, és beállni Theresa May kilépési tervezete mögé a szavazáson.

A miniszterelnökön közben más oldalról is növekszik a nyomás, ugyanis egyre többen követelik a lemondását, legfőképp a Brexit kezelése miatt. Egyre többen, és egyre hangosabban mondogatják a parlamenten belül és persze kívül is, hogy Maynek ki kell jelölnie egy konkrét dátumot, amikor elhagyja miniszterelnöki posztját, mert ez ami most folyik nem mehet így tovább.

Júniusban új Brexit szavazás következik: a brit kormány hivatalosan is bejelentette 4

„Az este folyamán a miniszterelnök és az ellenzék vezetője találkoztak egy újabb megbeszélés erejéig a parlamentben, hogy sikerüljön pontot tenni a dolgok végére és valamiféle konklúzióra jutni és véghez vinni a nép által megszavazott kilépést. A tárgyalás eredményét követően úgy döntöttünk, hogy a június 3-i héten a Brexit tervezetet újra szavazásra bocsátjuk a parlament alsóházában….” – nyilatkozta a kormány egyik szóvivője a keddi tárgyalásokat követően.

Theresa May jövője minden bizonnyal függ attól, hogy mi lesz a Brexit megállapodás sorsa, ezért egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy amennyiben valahogyan sikerülne megszerezni a többséget a szavazáson, és ezzel sikerülne véghezvinni a kilépést, úgy ezt követően hajlandó lenne rövidesen leköszönni a miniszterelnöki posztról, és átadni a lehetőséget valaki másnak. A szavazás egyébként pont azon a héten lesz, amikor Donald Trump amerikai elnök is Nagy-Britanniába látogat.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után