üzemanyag válság uk

Egy újabb az utazási „jelzőlámpa rendszerhez” hasonló, három, színekkel megkülönböztetett kategóriára bontott térkép készült el, amely arra szolgál, hogy megmutassa, a szigetország egyes régióiban mennyire súlyos az üzemanyag válság és az azt tovább fokozó pánikvásárlás.

üzemanyag válság uk

A Whitehall saját elemzése szerint Londonban, Délkeleten, Északnyugaton, West-Midlands területén és East-Midlands területén a rendelkezésre álló üzemanyag készlet a benzinkutaknál kevesebb, mint 20 százalék átlagosan, amelynek köszönhetően ezek a régiók a vörös zónába tartoznak, ugyanis itt a legsúlyosabb a hiány – írta a Times.

Yorkshire, az ország észak-keleti régiója és Wales, ahol a készletek mennyisége növekvő tendenciát mutat, a vörös színű zónából a sárgába kerültek át. Skócia a sárga zónából átkerült zöldbe, Észak-Írország pedig már eddig is a zöld zónába tartozott.

Ugyanakkor a legfrissebb adatok szerint az átlagos üzemanyagszint a tartályokban a benzinkutaknál országos szinten már a negyedik napja alig több, mint 20 százalék, szemben a megszokott 43 százalékkal. Az RAC közölte, hogy bár az üzemanyaghiány fokozatosan kezd enyhülni az országban, a hétvégén várhatóan a kisebb, független üzemanyagtöltő állomások még komoly gondokkal fognak küzdeni az üzemanyag ellátmányt illetően.

üzemanyag válság térkép uk

„Bár az üzemanyag disztribúció sok területen javulást mutat, ez sajnos nem igaz az ország minden régiójára egyöntetűen. Különösen igaz ez az olyan területekre, ahol nincsenek olyan szupermarketek, ahol tankolni is lehet.”

A Benzinkereskedők Szövetsége (PRA) – a független töltőállomásokat képviselő szervezet – is arra figyelmeztetett, hogy a benzinkutaknál továbbra is hatalmas kocsisorokra lehet számítani, hacsak nem sikerül növelni az üzemanyag szállítmányok számát országos szinten.

„Bár a helyzet látszólag nem változott az elmúlt négy napban, vannak arra utaló jelek, hogy a dolgok kezdenek végre javulni, viszont túlságosan lassan. És amíg a független kutak nem kezdenek el rendszeres üzemanyag szállítmányokat kapni, addig ugyanekkora sorokra lehet számítani a többi benzinkútnál.” – mondta Gordon Balmer ügyvezető igazgató, és hozzátette, hogy a független töltőállomások kb. 25%-a teljesen üres.      Forrás

Hivatalos: Hétfőtől a katonaságot is bevetik az üzemanyag válság megoldására Angliában

„Hogy megint egy üvegbe pisáljanak az M25-ön?” – kitálalt az egyik angliai teherautó sofőr

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után