15 éves lányt erőszakoltak meg egy óvoda melletti játszótéren Dél-Angliában 1

Egy tinédzser lányt erőszakolt meg egyik ismerőse egy csendes kisváros egyik óvodája melletti parkban.

15 éves lányt erőszakoltak meg egy óvoda melletti játszótéren Dél-Angliában 2

 

A 15 éves lányt szerda este 19.30-kor támadták meg az V. György király játszóterén, a Sentbourne nevű kisvárosban, Kentben. A támadás másnapján a helyszínt kutyás rendőrök és helyszínelők vizsgálták át alaposan nyomok után kutatva.

A fiatal áldozat és a támadó vélhetően ismerték egymást – számolt be a KentOnline. A szörnyű bűncselekmény a Queenborough Általános Iskola és Óvoda közvetlen közelében lévő parkban történt.

15 éves lányt erőszakoltak meg egy óvoda melletti játszótéren Dél-Angliában 3

„Az iskola melletti parkot a rendőrség lezárta. Az incidensnek nincs köze az iskolához, de megkértek minket, hogy ne nyissuk ki a park felőli kapukat ma délután. Ezért Csak az első kapuk lesznek nyitva.” – írta az iskola twitteren.

Letartóztatás egyelőre még nem történt az incidens kapcsán, viszont a rendőrség már nagy erőkkel nyomoz, hogy minél előbb kézre kerítsék a lány támadóját.

A kenti rendőrség szóvivője ezt nyilatkozta: „A rendőrség szeptember 29-én, szerdán este 19.30 körül kapott egy bejelentést arról, hogy egy 15 éves lányt megerőszakoltak az Edward Road melletti mezőn. A rendőrök úgy értesültek, hogy az áldozat és a gyanúsított ismerik egymást. Letartóztatásra még nem került sor, viszont az ügy kapcsán a nyomozás már folyamatban van.”

Boris Johnson a The Times -nak nem olyan rég azt nyilatkozta, hogy a rendőrség nem veszi elég komolyan a nők és lányok ellen elkövetett erőszakos bűncselekményeket, és ez rendkívül dühítő. Ugyanakkor hozzátette, hogy tisztában van vele hogy igyekeznek, viszont véleménye szerint van pár dolog, amin sürgősen változtatni kellene.

Dame Cressida Dick-et a belvárosi rendőrség fejét az utóbbi időben már többen is felszólították, hogy távozzon pozíciójából, azonban ez egyelőre még nem történt meg.      Forrás