Hatalmas összeggel, 5 millió fonttal tartozik a Wizz Air a nagy-britanniai utasoknak 1

Egy a Sunday Times által készített oknyomozó riport szerint 5 millió fonttal (vagyis nagyjából kétmilliárd forinttal) tartozik a Wizz Air a brit utasoknak méghozzá nem kevesebb, mint 881 bírósági ítélet szerint.

Hatalmas összeggel, 5 millió fonttal tartozik a Wizz Air a nagy-britanniai utasoknak 3

A brit napilap arról írt, hogy a járvány eléggé megviselte a légitársaságot, és az akkoriban a céget otthagyó személyzet azóta sem tért vissza, viszont a késések és járattörlések száma egyre csak nő. Emiatt pedig rengetegen követelnek kártérítést az angliai magyarok által jól ismert fapados légitársaságtól.

Tavaly decemberben a brit polgári repülésügyi hatóság (CAA) nyíltan elítélte és figyelmeztette a légitársaságot, amiért elfogadhatatlanul bánik utasaival, és azt is hozzátették, hogy a kezeletlen panaszok száma sokkal magasabb a Wizz Airnél, mint más légitársaságoknál.

A brit utasok azután fordultak bírósághoz, hogy a légitársasággal nem sikerült rendezni a problémáikat, de van olyan bírósági ítélet is, amely még 2018-ban született, és a légitársaság azóta sem volt képes eleget tenni az ítéletben foglaltaknak.

A brit jogszabályok kimondják ugyanis, hogy ha a járat kettő vagy annál több órát késik, akkor az utas 220 és 520 font közötti kártérítésre is jogosult lehet. Ha pedig kevesebb, mint 14 nappal az indulás előtt törlik a járatot, akkor a légitársaságnak kötelessége alternatív utazási megoldásról gondoskodnia vagy hét napon belül megtérítenie a repülőjegy teljes árát.

A csalódott utasok többsége a késések és a járattörlések miatt van kiakadva a Wizz Air-re, de olyan panaszok is előfordultak, amikor az utasok nem tudtak online becsekkolni például egy rendszerhiba miatt, és ezért pótdíjat fizetve ezt a reptéren kellett utólag megtenniük.

Sok más légitársaságnál automatikusan jár a kártérítés, de a Wizz Airnél ehhez ki kell tölteni egy online űrlapot. A CAA azt tanácsolta az utasoknak, hogy ha nem kapnak választ nyolc héten belül, akkor forduljanak a Wizzair alternatív panaszkezelési szervéhez, az AviationADR-hez, amely a Sunday Times szerint 2020 óta nem frissítette a weboldalát.

Rengeteg embert az is felháborít, hogy amikor megpróbálják felvenni a kapcsolatot a légitársaság ügyfélszolgálatával, akkor csak az a két opció áll rendelkezésre, hogy egy chatbottal beszélgetnek vagy egy emelt díjas telefonszámon kezdeményeznek hívást.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után