Komoly figyelmeztetést kapott a Wizz Air a késések és a ki nem fizetett ügyfelek miatt 1

A brit légi közlekedési szabályozó hatóság elítélte a Wizz Air légitársaságot, amiért „elfogadhatatlan” bánásmódban részesítették az ügyfeleiket, például azáltal, hogy elmulasztották kifizetni a kártérítési igényt jogosan benyújtó utasoknak járó tartozást.

Komoly figyelmeztetést kapott a Wizz Air a késések és a ki nem fizetett ügyfelek miatt 3

A Polgári Légi közlekedési Hatóság (CAA) példátlan közleményt adott ki, amelyben „jelentős aggodalmakat” fogalmazott meg a magyarországi székhelyű légitársasággal kapcsolatban, mondván, az ellene hozott bírósági ítéletek nagy része kifizetetlen maradt. Anna Bowles, a hatóság fogyasztóvédelmi osztályának vezetője szerint a légitársasággal szembeni eszkalálódott panaszok száma „jóval magasabb, mint a többi légitársaság esetében”.

A Wizz Air egyszerű, rövid távú járatokat üzemeltet Lutonból, Gatwickből és más repülőterekről, beleértve Cardiffot és Edinburgh-t is. Az eszkalálódott panaszok az alternatív vitarendezési (ADR) rendszereket igénylő esetekre vonatkoznak, olyankor mikor a légitársaság nem tudta kielégíteni az ügyfeleket a panaszukra adott eredeti válaszával.

Július és szeptember között a Wizz Air egyesült királyságbeli járatain egymillió utasonként mintegy 811 panaszt nyújtottak be független szervekhez. Ez jóval magasabb, mint az easyJetnél (245), a Ryanairnél (235) és a British Airwaysnél (166).

„Az utasoknak joguk van elvárni, hogy panaszaikat gyorsan és hatékonyan megoldják, és a légitársaságok tisztességesen kezeljék őket” – mondta Bowles asszony. „Az ADR-hez beérkezett panaszok és követelések száma a Wizz Airrel kapcsolatban jóval magasabb, mint más légitársaságoknál. Ez, a követelések feldolgozásának és kifizetésének késedelme, a Wizz Air ellen hozott megyei bírósági eljárások nagy száma mellett jelentős aggodalmakat vetett fel a CAA-nál.”

„Egyértelművé tettük a Wizz Air számára, hogy magatartása elfogadhatatlan, és arra számítunk, hogy a késedelmes panaszokat és követeléseket még karácsony előtt megoldják.”

A PA hírügynökség augusztusban közzétett elemzése azt is megállapította, hogy tavaly a Wizz Air volt a legrosszabb légitársaság az Egyesült Királyság repülőtereiről érkező járatok közül, ami a késéseket illeti. A légitársaság egyesült királyságbeli járatai átlagosan 14 perc 24 másodpercet késtek a menetrendhez képest 2021-ben.

A Wizz Air közleményben így reagált: „Mélyen sajnáljuk az ügyfeleinknek okozott kellemetlenségeket, és keményen dolgozunk azon, hogy a lehető leggyorsabban helyrehozzuk a dolgokat, és megoldjuk az összes fennálló követelést. A tavaly nyáron elszenvedett jelentős fennakadás amiatt volt, hogy soha nem látott számú panaszt kellett kezelnünk. Ennek ellenére az ügyek 91 százalékát már feldolgoztuk. A közelmúltban megdupláztuk ügyfélszolgálati csapatunk létszámát, és folyamatosan dolgozunk minden fennálló ügyféligény feldolgozásán.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után