Fokozódik a botrány: állítólag 7 buli volt a lockdown alatt, a rendőrség viszont leáll a nyomozással 1

A Fővárosi Rendőrség nemrégiben közölte, hogy nem indít hivatalos nyomozást azon vádak kapcsán, hogy a Downing Street munkatársai tavaly egy karácsonyi partival megszegték a koronavírus-járvány megfékezésére bevezetett szabályokat. Boris Johnson a parlamentben bocsánatot kért, bár a bulival kapcsolatos vádakat nem ismerte el.

Fokozódik a botrány: állítólag 7 buli volt a lockdown alatt, a rendőrség viszont leáll a nyomozással 3

A Scotland Yard közölte, hogy a rendőrség az ügyben „jelenleg nem indít vizsgálatot”, mert visszamenőleg nem szoktak ilyet tenni a korlátozások megszegésével kapcsolatos esetekben, annak ellenére, hogy még egy felvétel is kiszivárgott kiszivárgott ahol a Downing Street vezető tisztségviselői poénkodnak az utóbbi időben sokat emlegetett karácsonyi buliról. A rendőrség szóvivője azonban hozzátette, hogy nyitottak a belső vizsgálat során feltárt további bizonyítékok mérlegelésére.

A közvélemény fokozódó haragja közepette Allegra Stratton, aki a miniszterelnök szóvivője volt, és aki a videón látható, lemondott a kormány tanácsadói posztjáról a videó közzétételét követően. Egy másik videóban sírva kért bocsánatot, a lakosságtól a cselekedetéért.

„Bizonyítékok hiányában és azon irányelvünknek megfelelően, miszerint nem vizsgáljuk ki az ilyen szabályok megsértését visszamenőlegesen, a Met jelenleg nem indít vizsgálatot. A Met tárgyalt a kabinetirodával az általa indított belső vizsgálattal kapcsolatban. Ha a vizsgálat eredményeként bármilyen bizonyítékot találnak, azt a Met-nek továbbítják további megfontolás céljából.” – olvasható a rendőrség közleményében.

Ezt megelőzően egyébként egy héten át még azt is tagadta a Downing Street, hogy a buli egyáltalán megrendezésre került volna. Közben pedig egyre több olyan hír röppen fel, hogy az ott dolgozók iszogattak, sőt még mikulás ajándékokkal is készültek egymásnak.

A miniszterelnökre most még nagyobb nyomás nehezedik minden irányból, és a saját pártjának képviselői közül is egyre többen szólalnak fel ellene, miután tegnap hirtelen bejelentette, hogy újabb korlátozásokat vezet be Nagy-Britanniában. Sokan úgy vélik, hogy részben csak a figyelmet akarta ezzel elvonni a körülötte gyűrűző botrányról.

Mindeközben olyan hírek is felröppentek, hogy a kormány nem is egy összejövetelt tartott azokban a napokban, hetekben, hanem többet. Eddig összesen 7 különböző eseményről számoltak be magukat megnevezni nem kívánó források.

December 14-én a párt westminsteri központjában tartottak például egy rendezvényt, amelyet Shaun Bailey polgármesteri kampánya kapcsán szerveztek. De állítólag voltak hasonló mulatozások novemberben, december 10-én és az eddig emlegetett december 18-i napon is… A hírek hallatán egyre növekszik azoknak a száma, akik fel vannak háborodva, hogy amíg ők otthon ültek, és betartották a szabályokat, addig pont azok szórakoztak felhőtlenül, fittyet hányva a korlátozásokra, akik kitalálták azokat.       Forrás