Boris Johnson hivatalos bejelentése: ismét szigorít a korlátozásokon a brit kormány 1

Boris Johnson bejelentette, hogy az omicron variánssal fertőzött esetek számának gyors emelkedése miatt újabb szigorítások bevezetésére van szükség a szigetországban.

Boris Johnson hivatalos bejelentése: ismét szigorít a korlátozásokon a brit kormány 3

Nyilatkozatában elmondta, hogy bár még mindig nem ismerjük pontosan az új variáns viselkedésének részleteit, de egyre nyilvánvalóbb, hogy gyorsan terjed. Hozzátette, hogy az Omicron variánssal fertőzött esetek valós száma az Egyesült Királyságban minden bizonnyal sokkal magasabb mostanra, mint a megerősített esetek száma.

Az Omicron variáns miatti kórházi felvételek száma az év végére elérheti a napi 1000-et is Angliában abban az esetben, ha nem vezetnek be további korlátozásokat. Az is elhangzott, hogy az Omicron úgy tűnik, hogy „sokkal jobban” fertőz, mint a Delta variáns, és az elemzések szerint 2,5-3 nap is elég ahhoz, hogy az esetszámok megkétszereződjenek.

Boris Johnson hivatalos bejelentése: ismét szigorít a korlátozásokon a brit kormány 4

„E hónap végére a fertőzések száma meghaladhatja az egymilliót is” – állítja a brit Egészségbiztonsági Ügynökség.

A kormányfő bejelentése alapján a bevezetésre kerülő intézkedések a következők:

  • Hétfőtől újra bevezetik az otthoni munkavégzésre vonatkozó útmutatást, vagyis aki csak teheti dolgozzon otthonról
  • Most péntektől a legtöbb nyilvános helyen, így a színházakban és a mozikban is újra kötelezővé válik a maszkviselés
  • A jövő héttől kötelező lesz az NHS Covid tanúsítvány az éjszakai klubokba és olyan helyszínekre való belépéshez, ahol nagyobb tömeg gyűlik össze

Péntektől tehát Angliában kiterjesztik a maszkok viselésének törvényi előírását a legtöbb beltéri nyilvános helyszínre, például mozikra és színházakra – bár az olyan dolgokra, mint például az étkezés, nyilván ez nem fog vonatkozni – mondta a miniszterelnök.

Az oltási tanúsítvány kötelező lesz az éjszakai klubokban és olyan helyszíneken, ahol nagy tömegek gyűlnek össze Angliában. Ez magában foglalja a több mint 500 főt befogadó, ülőhely nélküli beltéri helyszíneket, az 5000 fő feletti szabadtéri helyszíneket és a 10 000 fő feletti helyszíneket.

Az oltás két adagja elegendő lesz ahhoz, hogy valaki teljesen beoltottnak számítson, de ezt az emlékeztető oltási program előrehaladtával felül fogják vizsgálni. A negatív gyorsteszt eredmény is elfogadható lesz… Egyelőre.

Ahogy egyre többet megtudunk az Omicron-variánsról, a miniszterelnök elmondása szerint a kormányt négy kulcsfontosságú tényezőt fog vizsgálni:

  • az oltások hatékonyságát
  • az Omicron súlyosságát
  • terjedésének sebességét
  • a kórházi betegfelvételek arányát

A miniszterelnök azt is hozzátette, hogy amint világossá válik, hogy az emlékeztető oltás képes megállítani az Omicron variánst, “akkor tovább tudunk haladni, az eredeti tervünk szerint”.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után