Botrány: kiszivárgott egy videó, ami miatt többen már Boris Johnson lemondását követelik 1

Áll a bál Nagy-Britanniában, és már nem csak a járvány miatt. Boris Johnsont felszólították, hogy mondjon le, miután kiszivárgott egy videó, amelyen a Downing Street vezető tisztségviselői poénkodnak az utóbbi időben sokat emlegetett karácsonyi buliról, amelynek később a létezését is tagadták.

Botrány: kiszivárgott egy videó, ami miatt többen már Boris Johnson lemondását követelik 3

A miniszterelnököt az SNP westminsteri vezetője, Ian Blackford szólította fel a történtek fényében, hogy mondjon le, ha a párt vezetőségével kapcsolatos állítások igaznak bizonyulnak. Az ügyben már a rendőrség is nyomoz.

Az elmúlt egy hét folyamán számtalan kérdés merült fel az esemény kapcsán, amik nagyrészt megválaszolatlanul maradtak és most a vádak új lendületet kaptak, miután az ITV közzétette a szóban forgó felvételt. Az állítólagos incidens pedig – amely állítólag tavaly télen a lockdown alatt vagy a 3-as szintű korlátozások alatt történt – az értesülések szerint Dominic Cummings hírhedt Barnard Castle-i útjához is köthető, amely a járvány idején szintén közfelháborodás tárgya volt.

A felvételen kulcsfontosságú tisztviselők, köztük az akkori kommunikációs igazgató, Allegra Stratton, kellemesen elnevetgélnek egy „kitalált” bulin, ami igazából egy „üzleti megbeszélés volt” ahol nem tartották be a távolságtartásra vonatkozó szabályokat, mielőtt arra figyelmeztetne, hogy a ezt az egészet rögzítik. Az ITV szerint a videót négy nappal az egyik feltételezett buli után forgatták, amelyen 40-50 ember volt jelen.

Ez akkoriban történt, amikor a rendőrség sorra állította le a hétköznapi emberek rendezvényeit, bulijait, és miközben mások szigorúan betartották a kormány által elrendelt korlátozásokat és útmutatást.

A Fővárosi Rendőrkapitányság szóvivője kedd este ezt nyilatkozta: „Tudomásunk van az ITV News birtokába jutott felvételekről, amelyek az egészségügyi előírások állítólagos megsértésével kapcsolatosak a kormány egyik épületében 2020 decemberében. Irányelvünk szerint nem vizsgáljuk rutinszerűen a Covid-19-szabályozás visszamenőleges megsértéseit, azonban a felvételek mindenképp részét képzik a folyamatban levő vizsgálatnak.”

Blackford úr, aki Ross, Skye és Lochaber képviselője azt mondta: „Ez a videó felháborító, és meglehetősen sok kérdés merül fel miatta, amikre felelnie kell a miniszterelnöknek. Amikor az országban minden embert arra kértek, hogy maradjon otthon ezzel védve az NHS-t, a toryk ehelyett karácsonyi partit rendeztek, ahol – amint azt egy magas rangú munkatárs most meg is erősítette – „nem tartották be a távolságtartásra vonatkozó szabályokat sem”. Ha mindez igaz, akkor a miniszterelnök hiteltelenné vált és azonnal el kell távolítania magát hivatalából.”

Sir Keir Starmer, a Munkáspárt vezetője felszólította Johnsont, hogy „valljon színt és haladéktalanul kérjen bocsánatot”. Tony Blair korábbi kommunikációs igazgatója, Alistair Campbell „bűnöző miniszternek” nevezte a miniszterelnököt (prime minister helyett crime minister), és nyomozásra sürgette a rendőrséget.

Korábban kedden Mr. Johnson ragaszkodott ahhoz, hogy az állítólagos eseményeken semmilyen szabályt nem szegtek meg. Johnson hivatalos szóvivője pedig ragaszkodott ahhoz az álláspontjához, hogy „nem volt semmiféle buli”. A miniszterelnök tisztességessége pályafutása során egyébként már többször is megkérdőjeleződött. A kormányt a Covid-járvány ideje alatt már szintén számos vád érte. Hogy mit reagál Boris Johnson következő lépésként, vagy hogy tényleg le fog-e mondani, azt egyelőre senki sem tudja…      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után