Figyelem! Újabb több napos hőségriadó egész Angliában, miután ismét 35°C körüli hőmérséklet várható 1

Az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynöksége 3. szintű hőség-egészségügyi riasztást adott ki, mivel ezen a hétvégén ismét meglehetősen magasra emelkedik majd a hőmérséklet. Kezdetben Dél- és Közép-Angliára vonatkozóan adtak ki a riasztást – de ezt később az egész országra kiterjesztették.

Figyelem! Újabb több napos hőségriadó egész Angliában, miután ismét 35°C körüli hőmérséklet várható 3

A szóban forgó hőségriadó augusztus 9-én déltől egészen augusztus 13-án 18 óráig lesz érvényben Anglia minden régiójában. A rendszer célja, hogy segítse az egészségügyi szakembereket a szélsőséges hőmérsékleti időszakok kezelésében.

Dr. Agostinho Sousa, az Egyesült Királyság Egészségügyi Biztonsági Ügynökségének (UKHSA) extrém eseményekkel és egészségvédelemmel foglalkozó vezetője így nyilatkozott: „Azt akarjuk, hogy mindenki biztonságban élvezze a kivételesen meleg időt, amikor majd megérkezik, de ne feledje, hogy a hőség rövid idő alatt tud elég káros hatással lenni az egészségre.”

“Fontos annak biztosítása, hogy a sérülékenyebb emberek – az egyedül élő idősek és a valamilyen alapbetegségben szenvedők – felkészüljenek a hőség leküzdésére.”

Az UKHSA azt tanácsolta az embereknek, hogy igyanak sok folyadékot, és kerüljék a túlzott alkoholfogyasztást.

A meteorológiai intézet nemrégiben azt is bejelentette, hogy a magas hőmérséklet tovább tart majd ezen a héten, mint a júliusi rekordot döntő, 40,3°C-os hőség idején tartott. Félő, hogy újabb erdőtüzek alakulhatnak ki, miután a múlt hónapban számos otthon esett nekik áldozatul az országban.

Két vízügyi társaság már bejelentette a „slag tilalmat” (ami azt jelenti, hogy akár 1000 fontra is büntethetnek, ha a vizet autómosásra vagy kert öntözésre használjuk), mások pedig arra figyelmeztettek, hogy lehet követniük kell a példát, miután 1976 óta nem volt ennyire száraz nyolc hónap novembertől júniusig. Ez a legszárazabb július is Anglia déli és keleti részén.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után