Több mint 2 millió családot érint egy új szabály Angliában: akár £1,000-ra is büntethetnek ha a vizet autómosásra vagy kert öntözésére használjuk 1

1976 óta az idei a legszárazabb év idáig, amelynek köszönhetően egy új szabály bevezetését követően több mint kétmillió otthonra kell új „slag tilalmat” bevezetni.

Több mint 2 millió családot érint egy új szabály Angliában: akár £1,000-ra is büntethetnek ha a vizet autómosásra vagy kert öntözésére használjuk 3

A South East Water ma bejelentette, hogy „ideiglenes slag tilalmat” rendel el a locsolócsövekre és az öntözőberendezésekre Kentben és Sussexben. Augusztus 12-től ez azt jelenti, hogy az emberek nem használhatják ezeket az eszközöket, meg úgy általában véve a vizet a kertek öntözésére, az autók tisztítására, vagy tavak és úszómedencék feltöltésére.

A korlátozás figyelmen kívül hagyása esetén eljárást indíthatnak ellenünk és akár 1000 fontig terjedő bírságot szabhatnak ki ránk. A cég szerda reggel közölte, hogy „nem maradt más választásuk”, mint bevezetni ezt a szabályt. Nem árulták egyelőre, hogy ez a szabály meddig marad érvényben, és figyelmeztettek, hogy Angliát augusztusban további, még súlyosabb szárazság fenyegeti, ha a meleg és száraz időjárás folytatódik.

A Southern Water augusztus 5-től kezdődően már másik 1,5 millió embert is sújtott ezzel a „slag tilalommal”. Félő, hogy a durván 15 millió ügyfelet kiszolgáló Thames Water lehet a következő a sorban, aki ehhez a lépéshez folyamodik – a cég szóvivője pedig ezt nem volt hajlandó kizárni.

A South East Water weboldalán ma közzétett nyilatkozatban ez olvasható: „Ez a szélsőséges időjárási viszonyok időszaka az Egyesült Királyságban. A hivatalos adatok szerint ez a legszárazabb július 1935 óta, a 2021 novembere és 2022 júliusa közötti időszak pedig a legszárazabb nyolc hónapos időszak 1976 óta.”

„Júliusban délkeleten a hónap átlagos csapadékmennyiségének mindössze 8 százaléka esett le, és a hosszú távú előrejelzések augusztusra és szeptemberre is hasonló időjárást jósolnak. A felhasznált vízmennyiség ezen a nyáron minden korábbi rekordot megdöntött, beleértve a Covid lockdownok alatti hőhullámot is. Napi plusz 120 millió liter vizet biztosítunk a fogyasztók ellátására, ami egyenértékű további négy Maidstone vagy Eastbourne méretű város napi ellátásával.”

„Azért tesszük meg ezt a lépést, hogy elegendő víz álljon rendelkezésünkre annak alapvető felhasználási módjaihoz és a környezet védelméhez. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy csökkentsük a már amúgy is masszívan igénybevett helyi vízforrásokból felvett víz mennyiségét.”

Az időjósok szerint az Egyesült Királyságban hűvösebb és „frissebb” napokra lehet számítani a hét hátralévő részében, majd a hét legvégén újra visszatér a térségbe a rendkívül magas hőmérséklet.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után