Az Egyesült Királyságban az éves átlagos energiaszámlák januártól várhatóan elérik a 4266 fontot, ami még az eddigi becsléseknél is jóval magasabb 1

Az átlagos Nagy-Britanniában élő háztartás éves energiaszámlája a legfrissebb előrejelzések szerint januárra elérik a 4266 GBP-t, ugyanis a gáz- és áramárak az eddigieknél is tovább emelkednek.

Az Egyesült Királyságban az éves átlagos energiaszámlák januártól várhatóan elérik a 4266 fontot, ami még az eddigi becsléseknél is jóval magasabb 3

A borús előrejelzés a Cornwall Insight nevű tanácsadó cégtől származik, amely arra számít, hogy az Ofgem energiaszabályozó az eredetileg vártnál is magasabbra emeli rövidesen az árplafont. Januártól az első három hónapban az árplafon várhatóan eléri a 4266 fontot, ami azt jelenti, hogy az átlagos háztartások 650 fonttal fognak többet fizetni már a múlt heti becslésekhez képest is… Ha csak nem kapnak valamiféle extra támogatást, ami lássuk be egyre több embernek egyre égetőbb.

Idén októbertől az árplafon – a nagykereskedelmi energiaköltségek alapján készített becslés szerint – várhatóan 3582 GBP lesz, szemben a mostani 1971 fonttal. Az Ofgem azt mondta, hogy az árak háromhavonta lesznek módosíthatók, hogy az energiacégek gyorsabban alkalmazkodjanak az ingadozó és gyorsan változó költségekhez.

A Cornwall vezető tanácsadója, Dr. Craig Lowrey elmondta, hogy a folyamatosan emelkedő árak ellenére az előrejelzések legutóbbi megugrása „újabb sokk” volt számára is. Majd Hozzátette: “A megélhetési költségek válsága már szinte naponta szerepel a hírekben, és mivel egyre többen néznek szembe üzemanyag-szegénységgel, ez csak tovább fokozza az aggodalmakat.”

Dr. Lowrey arra figyelmeztetett, hogy az árplafon gyakoribb változtatása nélkül még több energiaszolgáltatót fenyegethet az összeomlás.

“Sokan úgy gondolhatják, hogy az Ofgem által végrehajtott változtatások, amelyek hozzájárultak a számlák előre jelzett növekedéséhez, nem bölcsek egy olyan időszakban, amikor már oly sokan vannak nehéz helyzetben.” – mondta.

„Mivel azonban sok energiaszolgáltató pénzügyi nyomás alatt áll, és néhányan jelenleg veszteségesek, a szolgáltatók költségeinek megtérülésére vonatkozó jelenlegi időkeret fenntartása azt vonhatja maga után, hogy ismét több szolgáltató menne tönkre.”

„Tekintettel arra, hogy a szolgáltatók összeomlásával kapcsolatos költségeket végső soron a fogyasztók fedezik az energiaszámláikból, minden olyan változás, amely azt jelenti, hogy ennek a bekövetkezte kevésbé valószínű, az nagyszerű hír, még akkor is, ha az időzítés nem feltétlenül az.”

Dr. Lowery azt is javasolta, hogy ideje lenne átgondolni azt, hogy egyáltalán szükség van-e az árplafonra, ahelyett, hogy kritizálnánk a módszertanát…

A Cornwall Insight árplafon-előrejelzései szerint a számlák áprilisban elérik majd a 4427 GBP-t, majd ezt követően, 3810 GBP-ra esnek vissza júliustól és 3781 GBP környékére jövő év októberétől. Dr. Lowrey azt mondta, hogy a kormánynak lépéseket kell tennie annak érdekében, hogy megvédje a háztartásokat az egyre jobban elszabaduló költségektől.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után