Figyelem! Tovább fokozódhat a káosz Anglia legnagyobb repterén, a BA ugyanis bejelentette, hogy hétfőig nem ad el több jegyet belföldi és európai járataira 1

A British Airways a jövő hétig felfüggeszti a Heathrow-ból induló rövid távú járatokra szóló jegyek értékesítését, ami tovább fokozhatja az utazási káoszt így a nyári szünet kellős közepén.

Figyelem! Tovább fokozódhat a káosz Anglia legnagyobb repterén, a BA ugyanis bejelentette, hogy hétfőig nem ad el több jegyet belföldi és európai járataira 3

Ez az eddig példátlan döntés az Egyesült Királyságban tapasztalható közlekedési káosz közepette született, ahol hónapok óta számos probléma, késés és járattörlés tapasztalható a repülőtereken, az olyan incidensekről nem is beszélve, hogy nemrég hatalmas tűz keletkezett a közismert repülőtér közvetlen szomszédságában. A Covid-válságot követően megélénkülő forgalom kezelésére irányuló legutóbbi kísérlet azonban valószínűleg csak más légitársaságok és utazási szolgáltatások árait fogja felemelni, ugyanis a BA-nál megvehető repülőjegyek ezreit távolították el a piacról.

Idén nyáron már több ezer járatot töröltek a munkaerőhiány miatt, és a nyaralókat érő legújabb csapás valószínűleg tovább rontja az utazási ágazatba vetett általános bizalmat. A The Times számolt be először arról, hogy a BA felfüggesztette a jegyértékesítést a belföldi és európai járatokra, és a Metro.co.uk úgy tudja, hogy a lépés legalább hétfőig lesz érvényben, válaszul a Heathrow által az utasok számának korlátozására.

A múlt hónapban a repülőtér bejelentette, hogy szeptember közepéig a reptérről naponta legfeljebb 100 000 utas indulhat el összesen. A BA korábban azt közölte, hogy októberig 10 300 járatot töröl, válaszul a korlátozásra, ami durván egymillió utast érint.

Az Egyesült Királyság legforgalmasabb repülőterére repülő és onnan induló utasok közül sokan komoly fennakadásokat tapasztaltak az elmúlt hónapokban, hosszú sorban állásokkal a biztonsági ellenőrzésnél és a poggyászrendszer meghibásodása is többször okozott hatalmas fejetlenséget. Hasonló állapotok ráadásul több másik repülőtéren is sorozatosan előfordultak az utóbbi időszakban.

A BA szóvivője a Metro.co.uk-nak ezt mondta: „A Heathrow új foglalások korlátozására vonatkozó kérésének eredményeként úgy döntöttünk, hogy felelősségteljes lépéseket teszünk és korlátozzuk egyes járatokra kapható jegyek számát annak érdekében, hogy maximalizáljuk az újrafoglalási lehetőségeket a meglévő ügyfelek számára, tekintettel a ránk rótt korlátozásokra és az egész légi közlekedési ágazat előtt álló folyamatos kihívásokra.”

Eközben az Emirates a múlt hónapban elutasította a Heathrow azon parancsát, hogy töröljék a járatok egy részét, hogy megfeleljenek a korlátozásoknak. A légitársaság azzal vádolta a repülőteret, hogy sokakat semmibe vevő viselkedést tanúsítanak a fogyasztókkal szemben, azzal, hogy megpróbálják rákényszeríteni a céget, hogy „utasok tízezreitől tagadja meg a repjegyeiket.”. A Virgin Atlantic is kritizálta a repülőteret, és őket okolta a káoszt okozó kudarcokért.

A Heathrow repülőtér szóvivője azonban azt mondta, hogy „kiábrándító lenne”, ha „bármely légitársaság a profitot a biztonságos és megbízható utasutazás elé akarná helyezni”. Emellett vissza is vágtak és a légitársaságoknak azt mondták, hogy vállalniuk kell a felelősséget bizonyos problémákért.

A Verseny- és Piacfelügyelet és a Polgári Légiközlekedési Hatóság közös levelet írt a légitársaságoknak, amelyben aggodalmuknak adtak hangot amiatt, hogy „az utazókat jelentős kár érheti, ha a légitársaságok nem teljesítik kötelezettségeiket”.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után