Figyelem! Nagy-Britannia legnagyobb repülőterén napi limitet vezettek be, hogy hány ember utazhat 1

Az Egyesült Királyság legnagyobb repülőterének a főnöke arra szólította fel a légitársaságokat, hogy hagyják abba a járatokra szóló ülőhelyek értékesítését a nyári csúcs hátralevő részében.

Figyelem! Nagy-Britannia legnagyobb repülőterén napi limitet vezettek be, hogy hány ember utazhat 3

John Holland-Kaye, a londoni Heathrow repülőtér vezérigazgatója 2022. szeptember 11-ig eddig soha nem látott napi 100 000 fős utaskorlátot szabott ki a réptérről indulni vágyók számára. Annak ellenére, hogy a British Airways ezen a nyáron már 30 000 járatot törölt, a Heathrow repülőtér annyira aggódik az utasok megemelkedett száma miatt, hogy szigorú ellenőrzéseket vezet be.

Holland-Kaye az utasoknak írt nyílt levelében a következőket mondta: „Heathrow-n mindössze négy hónap alatt 40 éve nem látott utasszám-növekedést tapasztaltunk. Ennek ellenére az utasok túlnyomó többségét zökkenőmentesen sikerült célba juttatnunk a húsvéti és félévi csúcsidőszakok során is.”

„Ez csak a repülőtéren dolgozó partnereinkkel, köztük a légitársaságokkal, a légitársaságok földi kiszolgálóival és a határőrséggel való szoros együttműködésnek és részletes tervezésnek köszönhető.”

„Az új kollégák gyorsan tanulnak, de még nem tudják maximális hatékonysággal végezni a munkájukat. A repülőtéren azonban vannak olyan kritikus funkciók, amelyek ellátásában még mindig jelentős munkaerőhiányban szenvedünk, különös tekintettel a földi kiszolgálókra, akiket a légitársaságok szerződtetnek az utasfelvételre, a poggyászok be- és kirakodására, és sok más egyéb tennivalóra.”

„Mindent megtesznek ami tőlük telik a rendelkezésükre álló erőforrásokkal, mi pedig a lehető legtöbb támogatást megadjuk nekik, de így is jelentősen korlátozva van a repülőtér kapacitása.”

„Azonban az elmúlt hetekben, mivel az induló utasok száma rendszeresen meghaladta a napi 100 ezret, elkezdtünk tapasztalni olyan időszakokat, amikor a szolgáltatás elfogadhatatlan szintre süllyed: hosszú sorban állás, késések a segítségre szoruló utasoknál, nem kerülnek fel csomagok egy-egy gépre vagy nagyon sokára érkeznek meg, és sok járatot az utolsó pillanatban törölnek.”

A Heathrow vezérigazgatója így folytatta: „Egyes légitársaságok jelentős lépéseket tettek, mások azonban nem, és úgy gondoljuk, hogy most további lépésekre van szükség az utasok biztonságos és megbízható utazásának biztosítása érdekében.”

„Ezért azt a nehéz döntést hoztuk meg, hogy július 12-től szeptember 11-ig bevezetünk egy kapacitáskorlátot. Értékelésünk szerint a légitársaságok, a légitársaságok földi kiszolgálói és a repülőtér által közösen kiszolgálható napi utasainak száma maximum 100 000 fő.”

„A legfrissebb előrejelzések azt mutatják, hogy a reptérről induló napi ülőhelyek száma egész nyáron már most átlagosan 104 000 lesz, ami napi 4 000 ülőhellyel többet jelent a megengedettnél. A napi 4000 ülőhelyből átlagosan csak körülbelül 1500-at adtak el eddig az utasoknak, ezért arra kérjük a légitársaságokat, hogy hagyják abba a nyári jegyek értékesítését, hogy csökkenthessük az utasokra gyakorolt negatív ​​hatást.”

A légitársaságoknak így választaniuk kell aközött, hogy elküldik a járatokat néhány eladatlan ülőhellyel, vagy törölik az adott járatot, és az utasokat más járatokra helyezik át.

Az érintett utasok jogosultak arra, hogy ugyanazon a napon repüljenek, mint amelyikre az eredeti foglalásuk szól – bármely légitársaságnál, amelyik rendelkezik üres ülőhellyel. Mivel a járatok törlése nem a légitársaságok hibájából fakad, senki nem számíthat arra hogy készpénzes kártérítést kaphat miatta.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után