-4 C és szakad a hó? Kit érdekel! A brit csajok ilyenkor is miniruhákban nyomják: Kiderült, miért nem érzik a hideget 1

Nagyon úgy tűnik, hogy a kabát viselete sokaknál Nagy-Britanniában csak a gyengeség jele, még akkor is, ha odakint tél van és gyakran akár kemény mínuszokat is mérnek. Hogyan lehetséges, hogy sok brit nő a hideg téli hónapok folyamán még a “farkasordító hidegben” is egy szál miniruhában flangál, és nem fagynak halálra?

-4 C és szakad a hó? Kit érdekel! A brit csajok ilyenkor is miniruhákban nyomják: Kiderült, miért nem érzik a hideget 3

A bulizó fiatalok tömegét az országban látszólag soha nem gátolja se a hó, sem pedig a fagyos szél. A legtöbb normális ember ilyenkor télen kabátot vesz fel, sapkát, sálat, meg esetleg erre rá még egy kabátot, vagy inkább el se indul, hanem brit szokás szerint inkább teázik.

-4 C és szakad a hó? Kit érdekel! A brit csajok ilyenkor is miniruhákban nyomják: Kiderült, miért nem érzik a hideget 4

De nem ezek a hölgyek… A brit lányok valamilyen oknál fogva nem érzik a hideget. Vagy csak úgy tesznek, vagy az alkohol fűti őket belülről. Ki tudja?! Lehet, hogy csak annyira éheznek a bókokra, hogy bevállalnak egy jó kis tüdőgyulladást is érte.

-4 C és szakad a hó? Kit érdekel! A brit csajok ilyenkor is miniruhákban nyomják: Kiderült, miért nem érzik a hideget 5

Bár sokan azt feltételezik, meg a józan ész is azt diktálja, hogy azok a bulizók, akik alul vannak öltözve és a dermesztő hidegben bőrfelületük jelentős része fedetlen, jobban érezniük kellene az alacsony hőmérséklet hatásait. Egy új tanulmány szerint azonban nem biztos, hogy ez a helyzet.

-4 C és szakad a hó? Kit érdekel! A brit csajok ilyenkor is miniruhákban nyomják: Kiderült, miért nem érzik a hideget 6

A British Journal of Social Psychology című folyóiratban megjelent tanulmány szerint, amelyet Roxanne Felig vázolt fel, azok a nők, akik „dögösnek” akarnak látszani, illetve akik inkább az „öntárgyiasításra” koncentrálnak, nem fáznak (annyira).

-4 C és szakad a hó? Kit érdekel! A brit csajok ilyenkor is miniruhákban nyomják: Kiderült, miért nem érzik a hideget 7

Amint Felig kifejtette, a tanulmány, amelynek címe: „Amikor „dögösnek” kinézni, azt jelenti, hogy nem érezzük a hideget: bizonyíték arra, hogy az öntárgyiasítás gátolja a hideg érzését”, részben Cardi B 2014-es állításán alapult, miszerint „egy ribi soha nem fázik”. A tanulmány szerzője megjegyezte, hogy ő és kutatótársai „tudományosan akarták tesztelni ezt”.

„És így is tettünk. És kiderült, hogy az állítás igaz” – folytatta Felig.

-4 C és szakad a hó? Kit érdekel! A brit csajok ilyenkor is miniruhákban nyomják: Kiderült, miért nem érzik a hideget 8

Felig szerint a kutatók azzal kezdték, hogy értelmezték a rapper mondandóját, hogy „túlságosan koncentrált arra, hogyan néz ki és mit visel ahhoz, hogy fázzon”.

A tanulmány szerzője ezután kifejtette, hogy az állítás összhangban van a tárgyiasítási elmélettel, amely azt állítja, hogy ha a nők „nagyon összpontosítanak arra, hogyan néznek ki”, az csökkenti a belső állapotuk értékelésére rendelkezésre álló kognitív erőforrások mennyiségét.

-4 C és szakad a hó? Kit érdekel! A brit csajok ilyenkor is miniruhákban nyomják: Kiderült, miért nem érzik a hideget 9

„Tehát, amikor a nők tárgyiasult állapotban vannak, kevésbé vannak tudatában annak, mennyire éhesek, milyen heves a szívverésük ” – folytatta Felig. “És kevésbé képesek felismerni belső állapotukat úgy általában véve.”

-4 C és szakad a hó? Kit érdekel! A brit csajok ilyenkor is miniruhákban nyomják: Kiderült, miért nem érzik a hideget 10

„Ma a divat kedvéért eltűrt kényelmetlenség ékes példája figyelhető meg a világ számos városában, ahol még a hideg téli éjszakákon is sok nő többet hagy szabadon testéből, mint amennyit elfed, amikor buliba indul” – olvasható a tanulmány bevezetőjében.

-4 C és szakad a hó? Kit érdekel! A brit csajok ilyenkor is miniruhákban nyomják: Kiderült, miért nem érzik a hideget 11

Az elmélet tesztelése érdekében a tanulmány szerzői olyan nőket kérdeztek meg, akik hideg éjszakákon éjszakai klubok előtt ácsorogtak, és arra kérték őket, hogy mérjék fel önmaguk tárgyiasultságának állapotát és azt, hogy mennyire érzik a hideget. Azt is megkérdezték, mennyire érzik magukat ittasnak, és mennyit ittak. A kutatók ezután fényképeket készítettek a nők által viselt ruhákról, hogy besorolják őket a szabadon lévő bőrfelület aránya szerint.

-4 C és szakad a hó? Kit érdekel! A brit csajok ilyenkor is miniruhákban nyomják: Kiderült, miért nem érzik a hideget 12

Végül a kutatók arra jutottak, hogy hipotézisük megállja a helyét: „Hipotézisünket alátámasztották: az öntárgyiasításban alacsony szinten levő nők pozitív korrelációt mutattak a bőr expozíciója és a hideg érzékelése között, de a nők akik jobban összpontosítottak saját magukra és a megjelenésükre, nem érezték jobban a hideget, ha kevesebb ruha volt rajtuk.

-4 C és szakad a hó? Kit érdekel! A brit csajok ilyenkor is miniruhákban nyomják: Kiderült, miért nem érzik a hideget 13

“Arra lehet tehát következtetni, hogy túlságosan lefoglalja őket a külső megjelenésük, hogy a belső érzéseikre figyeljenek.” – tette hozzá a tanulmány szerzője.

-4 C és szakad a hó? Kit érdekel! A brit csajok ilyenkor is miniruhákban nyomják: Kiderült, miért nem érzik a hideget 14

-4 C és szakad a hó? Kit érdekel! A brit csajok ilyenkor is miniruhákban nyomják: Kiderült, miért nem érzik a hideget 15

Na, Erre varrjatok gombot!    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után