Újabb káosz: a wizzair egyik járatának utasai, köztük több tucat magyar több, mint 24 órára a lutoni reptéren rekedt a legnagyobb hőségben 1

Vagy két tucat magyar nem tudott hazarepülni az angliai Lutonból Budapestre, többen több, mint egy napot vártak a reptéren miután a WizzAir járatuk indulásának időpontját többször is elhalasztották, majd törölték.

Újabb káosz: a wizzair egyik járatának utasai, köztük több tucat magyar több, mint 24 órára a lutoni reptéren rekedt a legnagyobb hőségben 3

Az esetről először a Telex számolt be. A meglehetősen kellemetlen incidens ráadásul pont a legnagyobb hőség közepette történt a múlt hét folyamán, amikor a szigetországban a melegrekord is megdőlt.

A lutoni repteret azt követően voltak kénytelenek pár órára lezárni, hogy a kifutópálya olvadni kezdett az óriási hőség közepette. Ennek következtében este fél 9-ről előbb 10 óra 10 percre, majd 10 óra harmincra mindezek után pedig éjfél utánra módosították az indulást. Azonban a legrosszabb hír csak ezek után következett, ugyanis végül a járatot törölték.

Az egyik bajba jutott és érthetően frusztrált utas elmondta, hogy körülbelül 50-60 gépnyi ember rekedt a reptéren, és hatalmas volt a pánik. A végül törölt járattal egyébként a magyarok mellett grúzok, lengyelek és portugálok is utaztak volna, azonban a kapunál, ahol a WizzAir munkatársainak kellett volna állniuk, nem találtak senkit.

Még csak azt sem tudták kideríteni, hogy mikor juthatnak így haza, ráadásul sem e-mailben, sem SMS-ben és semmilyen más módon nem kaptak pontos tájékoztatást arról, hogy mire számíthatnak a történteket követően.

„Magunkra hagytak egész éjszakára, se fizikailag nem álltak velünk szóba, se egy tájékoztató emailt nem kaptunk. A reptéren vártuk meg a reggelt, de akkor sem kaptunk segítséget” – mesélte az egyik ott ragadt személy.

A magyar utasok végül kedden reggel hívták fel a külügyet, akik elmondásuk szerint segítőkészek voltak. Elmondásuk alapján a magyar konzulátus több munkatársa is kiment segíteni nekik a reptérre. Ivóvizet osztottak szét az ott ragadtaknak, illetve elkezdték szervezni a hazautazásukat is. Felmerült még az is, hogy kisbuszokkal viszik Magyarországra az utasokat.
Úgy tudni, hogy a Wizzairrel viszont sokáig fel sem lehetett venni a kapcsolatot, és sokan hiába próbáltak másik jegyet venni Magyarországra, addigra már minden hely le volt foglalva, a legkorábbi hely 10 nap induló járatra lett volna csak. Más légitársaságoknál volt még néhány hely, de körülbelül tízszeresen áron.

„Több mint 24 órája vagyunk itt, 40 órája vagyok ébren, és még most sincs repülőgép. Azóta senki nem segített a légitársaságtól se személyesen, se telefonon. Kedden délelőtt sem jelent meg senki a Wizz Airtől. Elvileg a lutoni reptér alkalmazottai vannak megbízva a Wizz Air képviseletével, de senki nem akarja elismerni a felelősséget. Semmilyen kommunikáció nem volt felénk, teljesen impotens ezen a téren ez a cég. Vállalhatatlan, hogy van egy szolgáltatás, amit kifizettünk, és még csak szóba sem állnak velünk.” – mesélte az egyik rendkívül csalódott utas.

Szerencsére a probléma végül rendeződött. Később ugyanis érkezett egy üzenet a magyar konzulátustól, hogy a WizzAir egy mentesítő járatot küld, amivel végül szerdán kora este tudtak a reptéren rekedt emberek elindulni, tájékoztatta a portált az egyik kint rekedt utas.

A Wizz Air közleménye szerint a járattörlések után megkezdték a Londonban rekedtek számára a szállás szervezését, mivel azonban az extrém időjárás más légitársaságok járatait is érintette, tájékoztatták az utasokat, hogy ha tudnak saját maguknak szállást foglalni, akkor az ezzel járó költségeket (szállás, reptéri transzfer) a légitársaság utólag megtéríti. A légitársaság, elmondásuk szerint többféle lehetőséget is felkínált az utasok számára, például a Wizz Air alternatív járataira való átfoglalást, a jegyár teljes visszatérítését, vagy annak 120%-os jóváírását az utas Wizz-számláján.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után