Tűz ütött ki Nagy-Britannia legnagyobb repülőtere mellett 1

Hatalmas tűz ütött ki a Heathrow repülőtér közelében, amely akkora füstöt csinált, hogy a repülőtérnek változtatnia kellett szokásos menetrendjén, és számos repülőjáratnak más kifutópályát kellett használnia.

Tűz ütött ki Nagy-Britannia legnagyobb repülőtere mellett 3

Tizenöt tűzoltóautó és mintegy 100 tűzoltó oltotta a tüzet, ami egy szántóföldön keletkezett Felthamban, a közelben élőknek pedig azt tanácsolták, hogy tartsák zárva az ablakokat és az ajtókat.

A Heathrow Noise, a kifutópálya üzemeltetésével kapcsolatos frissítéseket Twitteren közzétevő fiók ezt írta: „Jó napot, a repülőtér közelében keletkezett tűz füstje miatt átállunk az északi kifutópályára (27R) történő leszállásra és a déli kifutópályáról (27L) történő indulásra. Elnézést kérünk a kellemetlenségért.”

Tűz ütött ki Nagy-Britannia legnagyobb repülőtere mellett 4

A Heathrow repülőtér azonban azt is közölte, hogy ez nem okozott késéseket vagy járat törléseket, és a gépek továbbra is a szokásos menetrend szerint közlekednek. A szóvivő azt mondta: „A repülőtér melletti tűz miatt ma délután lecseréltük a használt a kifutópályákat. A tűzeset nem érinti a menetrendet, és a járatok a kiírt időpontokban indulnak és érkeznek.”

A londoni tűzoltóság szóvivője ezt nyilatkozta a hétfő délutáni órákban: „Tizenöt tűzoltóautó és körülbelül 100 tűzoltó oltják a tüzet a Hatton Roadon Felthamban. Körülbelül hat hektárnyi terület van lángokban, beleértve egy termőterületet, egy szántóföldet, egy parkot, egy mezőt, a helyi temetőt és egy állatrezervátumot.”

Tűz ütött ki Nagy-Britannia legnagyobb repülőtere mellett 5

A Brigád 999 ellenőrző tisztjeihez több mint 30 hívás futott be a tűzeset kapcsán. A helyszínen tartózkodó Paul Casey állomásparancsnok azt mondta: „A tűz nagy mennyiségű füstöt termel. A helyi lakosoknak, különösen a Bedfont Sport Club környékén azt tanácsoljuk, tartsák zárva ablakaikat és ajtóikat.”

Tűz ütött ki Nagy-Britannia legnagyobb repülőtere mellett 6

14:53-kor hívták először a tűzoltóságot a tűzeset kapcsán. Feltham, Chiswick, Heathrow, Heston és a környező tűzoltóállomások tűzoltói egyaránt a helyszínen voltak és segítettek a lángok megfékezésében. A tűz oka egyelőre nem ismert.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után