Fél Anglia kiakadt: £82,000-os fizetés mellett fizetésemelést kért, és arról beszélt milyen nehéz a képviselők sorsa 1

Az egyik brit konzervatív párti képviselő felszólalt, és arról papolt, hogy milyen nehéz a parlamenti képviselőknek megélni a fizetésükből, ráadásul pont azon a napon, amikor a szegénységben élők milliói esnek el évi durván 1000 fonttól a Universal Credit csökkentése miatt. Most a fél ország erről beszél, és érthető módon rengetegen kiakadtak…

Fél Anglia kiakadt: £82,000-os fizetés mellett fizetésemelést kért, és arról beszélt milyen nehéz a képviselők sorsa 3

A 77 éves Sir Peter Bottomley, a brit parlament alsóházában a legrégebb óta tevékenykedő konzervatív képviselő, a jelenlegi helyzetet sok kollégája számára „kétségbeejtően nehéznek” titulálta. A férfi az orvosok és a tapasztaltabb GP-k fizetésével példálózott, ami éves szinten rengeteg esetben a 100,000 fontot is eléri, vagy meg is haladja, és elmondta, hogy a régebb óta tevékenykedő parlamenti képviselőknek is nagyjából ez az éves fizetés járna.

Összehasonlításképp az átlagos fizetés az Egyesült Királyságban 31 461 font volt tavaly.

„Úgy gondolom, hogy képviselőnek lenni a legnagyobb megtiszteltetés, amit az ember kaphat, de a politikai berkekben dolgozó személyeknek nagyjából ugyanannyit kellene fizetni, mint a GP-knek. Az orvosokat sem fizetik meg rendesen manapság. De ha ők nagyjából 100 ezer fontot kapnának évente, akkor egy képviselő nagyjából évi 110-115 ezer fontot kéne hogy kapjon, hogy ugyanazt az életszínvonalat érhesse el. Persze nincs olyan időpillant ami tökéletes lenne ennek a témának a megvitatására, de én úgy gondolom, hogy ha egy képviselő nem ér meg ennyi pénzt, akkor a képviselőt kellene lecserélni, nem pedig kevesebb pénzt fizetni.”

Bár azt mondta, hogy ő maga jelenleg nem küzd anyagi problémákkal, elmondta, hogy a helyzet „kétségbeejtően nehéz” lehet fiatalabb kollégái számára. „Nem tudom, hogyan boldogulhatnak. Tényleg elszomorító.” – tette hozzá.

Mindezt pont azon a napon, amikor a legszegényebb réteg támogatása heti 20 fonttal csökken a Universal Credit visszavágása miatt, amit még a járvány ideje alatt emeltek meg. Az Egyesült Királyságban jelenleg több mint 3,5 millió gyermek él olyan háztartásokban, amelyek erre a támogatásra rászorulnak.

A közösségi médiában óriási felháborodást keltettek a képviselő megjegyzései. Dave Morris, az egyik Twitter felhasználó ezt írta: „Sajnálja a képviselőtársait, de nyilvánvalóan nem érdekli a választók sorsa. Hogy lehet az, hogy valaki ennyire fogalmatlan… Csak szórakozik, vagy ez valami belső poén a haverjaival?”

„Nagyon Kiakadtam. Őszintén bármit megadnék, hogy ennek az egyharmadát megkereshessem, sőt, ha ennek az egyharmadát keresném, az olyan lenne, mintha megnyertem volna a lottót. Évente 25 ezer fontot bármikor elfogadnék azonnal. Én nem vagyok ambiciózus, vagy csak ennyire lúzer lennék?” – írta egy másik kommentelő.

Arra a kérdésre, hogy mi tartja őt még mindig a parlament falai közt, Sir Peter azt felelte: „Még mindig képviselő vagyok, az is maradok amíg élek, mert az emberek rám szavaznak.” Ki mit gondol, tényleg ilyen kevés a 82 ezer font évente?    Forrás

Megosztás