Boris Johnson tegnapi beszéde: 7 állítása, ami hazugság, és ami ezzel szemben a valóság… 1

Viccekben gazdag, de új politikai bejelentések nélküli volt Boris Johnson tegnapi manchesteri beszéde, ami ráadásul tele volt pontatlanságokkal és valótlan állításokkal. Íme itt van közülük nyolc.

Boris Johnson tegnapi beszéde: 7 állítása, ami hazugság, és ami ezzel szemben a valóság… 2

1: „Több éves stagnálás után – durván egy évtizedes – a bérek végre gyorsabban emelkednek, mint a járvány kezdete előtt.”

Valóság: A köztiszteletben álló Költségvetési Intézet szerint a bérek nem nőnek gyorsabban, mint az elmúlt években. Továbbá – miközben a fizetés körülbelül 4 százalékkal emelkedik – az infláció 3 százalék fölött van, tehát nincs „jelentős bérnövekedés”.

2: „Ezt az országot még vonzóbb célponttá tesszük a közvetlen külföldi befektetések számára. Már most is mi vagyunk az első számúak. ”

Valóság: A múlt havi ENSZ World Investment Report szerint az Egyesült Királyságba irányuló külföldi befektetések „második éve csökkentek zsinórban” – így az Egyesült Királyság a 16. helyre esett vissza, „öt pozíciót rontva”.

3: „Nem a kormány készítette a csodaszert. A kapitalizmusnak köszönhető, hogy kevesebb, mint egy év alatt előállítottuk a védőoltást. ”

Valóság: Az AstraZeneca oltóanyagot az Oxfordi Egyetem tudósai készítették – egy olyan program keretein belül, amelyet túlnyomórészt az adófizetők és jótékonysági szervezetek finanszíroztak, kevesebb mint 2 százalék magánfinanszírozással.

4: “68 szabadkereskedelmi megállapodást kötöttünk.”

Valóság: Kettő kivételével mindegyik olyan megállapodás, amelyet az Egyesült Királyság már uniós tagként is élvezett, csak meghosszabbításra került. A japán megállapodás nem hozott jelentős pluszt, a kereskedelmi szakértők véleménye szerint, és a magával az EU -val kötött megállapodás pedig sokkal rosszabb mint amilyen volt, ami hatalmas visszaesést okoz az export tekintetében.

5: „Ez a párt története nagy részében vigyázott az NHS -re” – 48 új kórház

Valóság: Az ígért 48 új kórházból jó néhány az meglévő kórházak új részlege csak, vagy régi kórházak jelentős felújítása. Augusztusban kiderült, hogy az NHS főnökeinek elrendelték, hogy az összes ilyen projektet „új kórháznak” írják le.

6: „Amikor megválasztottak, megígértem, hogy megoldom ezt a [szociális gondozási] válságot. Ez a kormány… rendbe fogja rakni a szociális ellátást. ”

Valóság: Az említett a beszédében, 2019 júliusában a miniszterelnök azt mondta, hogy már egy kész terve van. A terv megvalósításának elkezdéséhez két év kellett – és az új finanszírozás túlnyomó többsége az NHS-be lesz pumpálva, nem a szociális ellátásba.

7: A Munkáspárt „júliusban úgy döntött, hogy megpróbálja megakadályozni a lockdown-ból kivezető ütemterv 4. lépcsőjét”, ami azt jelentette volna, hogy az Egyesült Királyság területén „még most is országos lezárás van”.

Valóság: A munkáspárt támogatta a társadalmi távolságtartásra vonatkozó korlátozások feloldását, csak két dolgot kritizáltak, hogy nem kell többé maszkot viselni a zsúfolt helyeken, és az otthoni munkavégzés irányelvének megszüntetését.      Forrás

Megosztás