„Évi £86,000-ról a duplájára kellene emelni a parlamenti képviselők fizetését Nagy-Britanniában” – egy volt brit miniszter 1

A szenior Tory párttag Sajid Javid azt javasolta, hogy a képviselők 86 000 fontos éves fizetését meg kell duplázni – azt állítva, hogy a tehetséges embereket az alacsony fizetés tartja vissza sok esetben a politikától.

„Évi £86,000-ról a duplájára kellene emelni a parlamenti képviselők fizetését Nagy-Britanniában” – egy volt brit miniszter 3

A volt pénzügyminiszter, aki korábban a befektetési banki szektorban dolgozott, azt mondta, hogy szeretné “megfelezni a képviselők számát és megkétszerezni a fizetésüket” – évi 172 ezer fontra emelve ezzel az éves keresetüket. Azt mondta az Institute for Government rendezvényén, hogy részben a csekély fizetés okolható azért, hogy hiányzik a tehetség a kormányzati pozíciókból – bírálva a tory minisztereket, akik „nem végzik túl jól a munkájukat”.

A volt kabinetminiszter azt mondta, aláírja, hogy a képviselők fizetése „nagy pénz – több mint kétszerese az országos átlagnak – de ettől függetlenül a jó szakemberek élcsábításához ez is kevés”. Megjegyzései a toryk parlamentből való csoportos kivonulása közepette érkeznek, Javid úr és körülbelül 30 kollégája ugyanis már bejelentette, hogy nem indulnak a következő általános választásokon.

Mr. Javid azt mondta, hogy „az egyik ok, amiért úgy gondolom, hogy az emberek közül többen távoznak, vagy nem kapunk sokrétűbb hátterű szakembereket, akik szeretnének bekerülni a parlamentbe, mert a fizetés nem elegendő”.

“Ha az emberek azt akarják látni, hogy a háziorvosok, a vezető ápolók, az igazgatók vagy a könyvelők feladják a munkájukat, hogy bekerüljenek a parlamentbe, akkor hatalmasat kell csökkenteniük az életszínvonalukon ahhoz, hogy ezt megtegyék.”

Javid úr hozzátette: „Sok ember nem hajlandó erre. Tehát vagy igazán gazdagok kerülnek be a parlamentbe, akiknek nincs szükségük pénzre, és ezért nem érdekli őket, hogy a fizetésük 88 000 vagy 28 000 font. Vagy olyan emberek jönnek, akik 30 000 fontot kerestek és a 80 000 GBP nekik nagy ugrás, de lehet, hogy ők viszont nem rendelkeznek azokkal a képességekkel, amelyekre a parlamentnek szüksége van.”

A volt kabinetminiszter egyetértett abban, hogy több jó szakemberre lenne szükség a kormány sorai közt, és azt mondta, hogy „egyes miniszterek tehetségével probléma van” – amiért ismét csak az alacsony fizetéseket okolta.

„Ön azt várja el ezektől az emberektől, hogy ezeket a munkákat valami másért, valami magasztosabb cél érdekében végezzék, mint pusztán csak a fizetésükért – és sokan ezt is teszik egyébként a közszférában, ahogy kell. De azért van egy (fizetési) szint, ami alatt a kormányon belüli munka minősége is elkezd romlani.” – tette hozzá a volt miniszter.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után