Emberek millióinak utalnak 150 GBP támogatást a mai naptól Angliában 1

Körülbelül hatmillió ember fog 150 fontot kapni a Munkaügyi és Nyugdíjügyi Minisztériumtól (DWP) a mai naptól kezdődően, az elkövetkező 2 hétben – de ha nem vagy rá jogosult, visszavehetik.

Emberek millióinak utalnak 150 GBP támogatást a mai naptól Angliában 3

A kifizetés úgy van beállítva, hogy június 20. és július 4. között automatikusan megérkezzen az összegre jogosultak bankszámláira, és nem kell mindenkinek külön jelentkeznie a készpénz átvételéhez – írja a Coventry Telegraph. Ahhoz, hogy megkapjuk ezt az összeget, részesülni kell bizonyos támogatásokban, amelyek valamelyikét meg kellett kapnunk április 1-jén.

Mel Stride munka- és nyugdíjügyi miniszter így nyilatkozott: „Tisztában vagyunk azzal, hogy az Egyesült Királyság legsebezhetőbb háztartásai továbbra is küzdenek a magas megélhetési költségekkel, különösen a fogyatékkal élők. Az infláció felére csökkentése és végül a 2%-os szintre történő visszaállítása iránti elkötelezettségünk nagy pénzügyi nyomás alól szabadít fel mindannyiunkat, de ez a többlettámogatás több mint hatmillió fogyatékkal élő embert fog segíteni jelenleg, miközben e cél eléréséért dolgozunk.”

A DWP figyelmeztetése azonban így szól: „Ha ön rokkantsági megélhetési támogatást kap, de később úgy találjuk, hogy nem volt jogosult rá, akkor előfordulhat, hogy vissza kell fizetnie.”

A figyelmeztetésre többek közt amiatt is került sor, mert a becslések szerint az elmúlt adóévben 410 millió fontot fizettek ki olyan személyeknek a megélhetési költségek támogatására, akik nem voltak rá jogosultak. A kormány összesen 8,4 milliárd fontot költött a megélhetési költségek támogatására, ami azt jelenti, hogy a túlfizetések a teljes kifizetett összeg 4,9%-át teszik ki.

Egy jelentésben elhangzott becsült adat szerint a csalások miatti túlfizetések összege 310 millió GBP (3,7%), míg az igénylői tévedésekből és hatóság által elkövetett hibákból eredő túlfizetések 60 millió GBP-ra (0,8%), illetve 40 millió GBP-ra (0,5%) tehetők.

Azok számára, akik április 1-jén várták a rokkantsági támogatásra való jogosultság megerősítését, vagy a rokkantsági ellátásra való jogosultság elbírálására várnak, a kifizetési folyamat tovább tarthat, és várhatóan július 4. után fogják csak megkapni az összeget. A pénzösszeg azonban akkor is automatikusan megérkezik, ha a kifizetés késik.

Ahhoz, hogy valaki jogosult legyen erre a 150 GBP kifizetésre, rendelkeznie kell a következő támogatások egyikével: Attendance Allowance, Constant Attendance Allowance, Disability Living Allowance for adults or children, Personal Independence Payment, the Scottish Adult or Child Disability Payment, Armed Forces Independence Payment, vagy pedig War Pension Mobility Supplement.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után