Fontos bejelentés a brit kormány részéről, amely védi az albérletben élők jogait 1

Megtiltják a főbérlőknek, hogy indoklás nélkül kilakoltassák az albérlőket a bérelt ingatlanokból – jelentette be nemrégiben a brit kormány.

Fontos bejelentés a brit kormány részéről, amely védi az albérletben élők jogait 3

Ma terjesztik a parlament elé azokat a régóta ígért terveket, amelyek az úgynevezett indokolatlan kilakoltatás eltörlésére és a bérlők segélyigénylésére vonatkozó tilalom megszüntetésére irányulnak. A bérlők végre megkapják a törvényes jogot arra, hogy háziállat tartását kérvényezhessék otthonukban, amelyet a landlordoknak figyelembe kell venniük, és amelyet indokolatlanul nem utasíthatnak el a Lakásügyi és Közösségi Minisztérium (DLUHC) elmondása szerint.

A törvényjavaslat lehetővé teszi a bérlők számára, hogy jobban megvédjék magukat a főbérlőkkel szemben anélkül, hogy elveszítenék otthonukat – ugyanakkor viszont azt is megkönnyíti, hogy a főbérlők visszakapják az ingatlanjukat az antiszociális, nem megfelelően viselkedő bérlőktől.

Michael Gove lakásügyi miniszter elmondta, hogy a tervek egy új megállapodást jelentenek, amelynek középpontjában a méltányosság áll, de a kritikusok azzal érvelnek, hogy a reformok „már réges régen esedékesek”, és nem védik meg a bérlőket attól, hogy a főbérlők az új szabályok megkerülésére használják fel a bérleti díjak hirtelen és drasztikus emelését.

Mr. Gove azt mondta: „Túl sok bérlő él nyirkos, nem biztonságos, hideg otthonokban, nem rendelkezve elegendő hatalommal a dolgok rendbetételére, és a hirtelen kilakoltatás veszélye is állandóan fenyegeti őket. A kormány eltökélt szándéka, hogy leküzdje ezeket az igazságtalanságokat azáltal, hogy új megállapodást ajánl a magántulajdonban lévő albérletben élőknek; olyat, amelynek középpontjában a minőség, a megfizethetőség és a méltányosság áll.”

Fontos bejelentés a brit kormány részéről, amely védi az albérletben élők jogait 4

Új ombudsman lesz a vitarendezés felügyeletére, míg egy digitális „ingatlanportált” hoznak létre, amely segíti az ingatlantulajdonosokat kötelezettségeik megértésében. A DLUHC azt állítja, hogy tervei 11 millió angliai bérlőt és kétmillió landlordot érintenek majd, akik állítása szerint könnyebben tudják majd kilakoltatni az antiszociális bérlőket, és bővülni fog a kilakoltatáshoz vezethető, zavaró és káros tevékenységek listája is.

A kormány szerint a felmondási idő is lerövidül, ha a bérlők „felelőtlenek” voltak – például megszegték a bérleti szerződésükben foglaltakat vagy kárt okoztak az ingatlanban. A törvényjavaslat azt is igyekszik illegálissá tenni, hogy a bérbeadók és ügynökök általános bérbeadási tilalmat rendeljenek el a támogatást igénylők vagy gyermekes családok számára, és első ízben alkalmaznak majd lakásminőségi szabványokat a magánszektorra.

A kampányolók örömmel fogadták a „nemzedékenként egyszer megtörténő” bejelentést, de a szakszervezeti tagok arra figyelmeztettek, hogy az otthonukat bérbeadó emberek képesek lehetnek „megkerülni” a szabályokat azáltal, hogy a bérleti díjak nagymértékű emelésével kényszerítik távozásra a nem kívánt bérlőket.

Dan Wilson Craw, a Generation Rent kampánycsoport megbízott igazgatója szerint a jogszabály „hatalmas lehetőséget” jelent a bérlők életének javítására egész Angliában. Owen Sharp, a Dogs Trust vezérigazgatója szerint pedig ezek a reformok „potenciális változást jelentenek” a felelős kutyatulajdonosok számára, akik albérletben élnek.

Úgy tudni, hogy teljes terjedelmükben a mai nap folyamán később kerülnek majd bemutatásra a tervek.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után