Elképesztő állapotban kapta vissza csomagját az egyik londoni repülőjárat utasa 1

Az easyJet egyik utasa, akinek a bőröndje gyakorlatilag majdnem teljesen megsemmisült, azt állítja, hogy a légitársaság teljesen figyelmen kívül hagyja a velük való kapcsolatfelvételre tett erőfeszítéseit.

Elképesztő állapotban kapta vissza csomagját az egyik londoni repülőjárat utasa 3

David Benjamin (63) azt állítja, hogy a poggyásza úgy nézett ki, mintha „valaki egy ipari fúróval esett volna neki”, és a benne lévő új esküvői ruhát, amelyért 400 fontot fizetett, úgy ahogy van feldarabolták és szétkaszabolták.

Elképesztő állapotban kapta vissza csomagját az egyik londoni repülőjárat utasa 4

Most próbálja benyújtani a biztosítására vonatkozó követelést – de elmondása szerint „senkivel nem tud beszélni” az easyJetnél – annak ellenére, hogy újra és újra telefonál, e-mailt és tweetet küld nekik. Az amúgy gyártásvezetőként dolgozó férfi a múlt hétvégén a franciaországi Nizzából repült a Gatwick repülőtérre egy családi esküvőt követően.

„Meglehetősen Sokáig vártunk a poggyászunkra, mire a táskánk fejjel lefelé megérkezett a futószalagon. Levettem, a kerekeire állítottam, majd azonnal felborult. Láttam, hogy a kerekek megsérültek, majd ekkor megfordítottam, és akkor láttam meg, hogy mi lett vele. Már eleve sejtettük a késés miatt, hogy valami nincs rendben. Ráadásul direkt a sérüléssel lefelé rakták le a futószalagra, hogy ne látszódjon egyből.”

Elképesztő állapotban kapta vissza csomagját az egyik londoni repülőjárat utasa 5

„Konkrétan teljesen szétszaggatták. Szinte minden ami benne volt, teljesen tönkrement és szétszakadt. Egyetlen futószalag sem tud ilyen kárt okozni, nekem úgy tűnik, hogy valami jármű okozhatta.”– mondta.

Az utóbbi napokban, hetekben járatok százait törölték Nagy-Britannia repterein, és sok utas csomagjai napokig nem kerülnek elő. Nem rég olyan felvételek is napvilágot láttak, ahol a Heathrow reptéren szó szerint hegyekben álltak a poggyászok, teljesen beborítva a padlót az egyik terminál területén.

David, aki három évtizede járja a világot a munkája kapcsán, korábban kétszer is járt már úgy, hogy megsérültek csomagjai – de azt mondja, ez a legrosszabb, amit valaha látott. Más esetekben azonnal jelezhette a helyzetet a repülőtéren – de azt mondja, ezúttal a személyzet „csak rámutatott egy gépre, és azt mondták neki, hogy olvassa be a QR-kódot”.

Elképesztő állapotban kapta vissza csomagját az egyik londoni repülőjárat utasa 6

Az egyik dolgozó azt mondta neki, hogy „a létszámcsökkentés miatt most mindent digitálisan próbálnak intézni”. Miután panaszt tett az incidensről a weboldalon, nem kapott visszajelzést, és az e-mailjeire sem érkezett válasz.

„Minden automatizált, nem beszélhetsz senkivel. Még a Twitteren is felkerestem az EasyJetet, és azt mondták írjam le üzenetben az adataimat, megtettem, de még mindig nem kaptam választ. Még ha azt mondták volna, hogy bocsi, de nem vagyunk felelősek a történtekért, de azt se…” – mondta David, a kenti Staplehurstből.

Elképesztő állapotban kapta vissza csomagját az egyik londoni repülőjárat utasa 7

Az easyJet szóvivője ezt mondta: „Az easyJet átlagosan napi 1700 járatot indít több mint 30 országban, és rendkívül alacsony a poggyászsérülések száma. A Poggyászokkal foglalkozó csapatunk közvetlenül felveszi majd a kapcsolatot az utassal. Elnézést kérünk a kárért és az ebből eredő kellemetlenségekért.”

A Gatwick repülőtér szerint a légitársaságok a felelősek a saját poggyászkezelő cégeik munkájáért.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után