Na ilyet se látsz minden nap: elképesztő káosz a Heathrow repülőtéren, szó szerint hegyekben álltak a poggyászok 1

Tengernyi bőröndöt lehetett látni, óriási hegyekben felhalmozva a Heathrow repülőtér egyik termináljánál, miközben a személyzet „hatalmas gondban volt a poggyászkezelő rendszer meghibásodása” miatt.

Na ilyet se látsz minden nap: elképesztő káosz a Heathrow repülőtéren, szó szerint hegyekben álltak a poggyászok 3

A légiközlekedési ágazat nehezen tud az utóbbi időben lépést tartani a járvány után megnövekedett utaslétszámmal, miután túl sok alkalmazottat bocsátottak el a Covid lockdownok során. Legutóbb jó néhány utazó, aki az elmúlt 1-2 napban hagyta el az országot a Heathrow 2-es termináljáról, nem kapta meg poggyászát a célállomáson.

Ennek oka a terminál poggyászkezelő rendszerével kapcsolatos „technikai probléma” volt. – jelentette a Sky News. Az állapotokról készült felvételeken elképesztő mennyiségű csomag látható, ami néhol szőnyegként borítja a padlót, néhol pedig hegyekben áll egymás hegyén hátán.

A személyzet próbálta a táskákat a betűkkel ellátott oszlopok köré rendezni, de úgy tűnt, hogy túl nagy fába vágták a fejszéjüket. A terminálra érkező utasok egy részének állítólag azt mondták, hogy két napig nem kapják meg a poggyászukat.

Egy férfi azzal próbált érvelni, hogy: „De holnap megmászom a Kilimandzsárót, szükségem van minden cuccomra”.

A Heathrow reptér egyik szóvivője megerősítette, hogy a probléma már megoldódott, bár továbbra is azon dolgoznak a légitársaságokkal, hogy azok az utasokat, akik a 2-es terminálról repültek visszakapják a csomagjaikat.

“Sajnáljuk, hogy fennakadások merültek fel az utasszállítás körül.” – mondta a szóvivő.

Na ilyet se látsz minden nap: elképesztő káosz a Heathrow repülőtéren, szó szerint hegyekben álltak a poggyászok 4

Ez azután történt, hogy a kormány felszólította az utazási ágazat vezetőit, hogy ne az indulás napján értesítsék az ügyfeleit. A Közlekedési Minisztérium és a Polgári Légiközlekedési Hatóság közös levelet írt az egész iparágnak.

Azt mondták: „Fontosnak tartjuk, hogy minden légitársaság felülvizsgálja a nyári szezon hátralévő részére vonatkozó terveit szeptember végéig, hogy teljesíthető menetrendet dolgozzon ki. Az ütemezésnek az Ön és vállalkozói által rendelkezésre bocsátott erőforrásokon kell alapulnia, és a rendszer nem omolhat össze a nem tervezett és elkerülhetetlen működési kihívások következtében.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után