üzemanyag sofőr munka hiány

A BP már az üzemanyag benzinkutakhoz való elszállítását sem tudja 100 százalékban ellátni, így kénytelen volt bezárni néhány kutat az országban a tehergépjármű vezetők egyre durvább mértékű hiánya miatt.

üzemanyag sofőr munka hiány

Az olajóriás háza táján is olyan súlyos kezd lenni a probléma, hogy nincs elegendő személyzet az üzemanyag célba juttatásához, így kénytelenek a kulcsfontosságú benzinkútjaikat előnyben részesíteni. Így viszont számos másik üzemanyagtöltő helyet be kellett és kell zárniuk, figyelmeztették a cég vezetői a brit kormányt nemrégiben.

Bár üzemanyagból nincs hiány, a járművezetők egyre nagyobb hiánya megnehezíti a készletek országszerte történő mozgását és disztribúcióját. Egy másik szintén ebben az iparágban tevékenykedő cég, az Esso elmondása szerint a Tesco -val működtetett 200 telephely közül néhányat náluk is érint már a sofőrhiány.

Hanna Hofer, a BP brit kiskereskedelmi vezetője elmondta, hogy „a zökkenőmentes működéshez szükséges, rendelkezésre álló tartalék kétharmada” van már csak a kutaknál átlagosan, és ez is „gyorsan csökken tovább”. A helyzet jelen állása szerint a cég a korlátolt üzemanyag ellátás miatt csak a rendszeres mennyiség 80% -át tudja majd biztosítani, és azt is a hálózatának csak a 90% -a számára.

A vállalat elismerte, hogy ez azt jelentheti, hogy lesznek esetek, amikor a benzinkutak teljesen kifogynak az üzemanyagból, és emiatt ideiglenesen be kell zárni őket. Ez ráadásul sajnos nem is a távoli jövő, hanem már országszerte most is történik, és a problémával több tucat benzinkút küzd Nagy-Britanniában. Az autópályák mellett elhelyezkedő töltőállomások lesznek az elsődleges prioritások az üzemanyag utánpótlás szempontjából, hogy a járművezetők mozgásban maradhassanak, állítja a BP. A cég vezetői bíznak abban, hogy a helyzet hamarosan stabilizálódik, de a következő hetek „nagyon nehézek lesznek”.

„Üzemanyag -ellátási problémákat tapasztalunk egyes kiskereskedelmi telephelyeinken az Egyesült Királyságban, és ezért sajnos néhány tucat benzinkutat ideiglenesen bezártunk, mind az ólmozatlan, mind a dízelüzemanyag hiánya miatt. Ezeket az ellátási lánc késései okozzák, amely az egész iparágra kiterjedő sofőrhiány miatt figyelhető meg az Egyesült Királyságban. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy orvosoljuk a problémát.” – nyilatkozta a vállalat egyik szóvivője.

A nehéz tehergépjárművek ágazata az elmúlt hónapokban rettenetesen küszködik a toborzással a járvány és a Brexit miatt, ami drasztikusan csökkentette a hadra fogható sofőrök számát.  Mivel a tesztközpontok bezártak, és az EU -ból sok nehézgépjármű sofőr hazaköltözött a járvány idején, így hiány van képzett járművezetőkből.

A probléma már a szupermarketeket is elérte, és rengeteg helyen tapasztalható, hogy a polcok félig üresek. Már a Tesco is arra figyelmeztetett, hogy a sofőrhiány miatt a pánikvásárlás hamarosan rosszabb lehet, mint a lockdown idején tavaly. Ez pedig így karácsonyhoz közeledvén katasztrofális helyzethez vezethet.

A sofőrhiány okozta zavar a hulladékgyűjtési szolgáltatásokra is átterjedt, és több helyi önkormányzatnál is akadozik a szemetesgyűjtés, mivel a sofőrök jövedelmezőbb sofőrmunkákat vállaltak el más cégeknél.

Pánik üzemanyag vásárlás vette kezdetét Nagy-Britanniában a kialakulóban levő hiány hírének hallatán

A Morrisons, az Ocado és a hírek szerint a BP is kérte már a brit kormányt, hogy vegye fel a kamionsofőröket a munkahelyek azon listájára, amiből munkaerő hiány van, és könnyítse meg az EU-ból érkező kamionsofőrök dolgát, hogy az országban munkát vállalhassanak.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után