pánikvásárlás üzemanyag benzin

A brit kormány kétségbeesetten próbálja megakadályozni az országos pánikvásárlás kitörését a benzinkutaknál, miközben az üzemanyag disztribúciója egyre jobban kezd összeomlani a sofőrhiány miatt Nagy-Britanniában.

pánikvásárlás üzemanyag benzin

A miniszterek már a hadsereg bevetését fontolgatják az áruszállítással kapcsolatos problémák átmeneti megoldására, mert az ellátási lánc akadozása egyre jobban megbénítja a brit gazdaságot és az emberek hétköznapjait. Bár a kormány ragaszkodik ahhoz, hogy az Egyesült Királyságban nincs üzemanyaghiány, a járművezetőkből ugyanakkor, akik célba juttathatnák az üzemanyagot egyre nagyobb a hiány.

Az autósoknak nemrégiben azt tanácsolták egész Nagy-Britannia területén, hogy ne hagyják, hogy az üzemanyag tankjukban az üzemanyag mennyisége egynegyed tanknyi alá essen, arra az estre, ha a legközelebbi benzikút pont zárva lenne utazás alkalmával.

Pánik üzemanyag vásárlás vette kezdetét Nagy-Britanniában a kialakulóban levő hiány hírének hallatán 1

Eközben egyre több olyan hír röppent fel, hogy egyes benzinkutak elkezdtek árakat emelni, és több helyen akár 10p-vel is többe kerül az üzemanyag, mint az országos  átlag. Ezzel párhuzamosan a BP és az Esso is bejelentette, hogy kénytelenek voltak azonnali hatállyal bezárni néhány benzinkútjukat, mert nem tudják mindenhova eljuttatni az üzemanyagot az országban.

Az egyre több bezáró benzinkút, és az emelkedő üzemanyag árak hallatának hírére egyre több benzinkútnál torlódtak fel hatalmas kocsisorok, ugyanis úgy tűnik kezd eluralkodni a pánik, és egyre többen vannak, akik jó előre be akarnak vásárolni annyi üzemanyagot, amennyit csak tudnak.

Pánik üzemanyag vásárlás vette kezdetét Nagy-Britanniában a kialakulóban levő hiány hírének hallatán 2

A tehergépjármű-vezetők hiánya – amire egyébként az iparág szakértői már évekkel ezelőtt figyelmeztettek, de most a Brexit és a Covid-19 tovább súlyosbította a helyzetet – az elmúlt hónapokban a kiskereskedők széles körének okozott problémákat. A BP a múlt csütörtöki ülésén elmondta a kormánynak, hogy a vállalat a finomítóktól a benzinkútjaiig már nem tud elegendő mennyiségű üzemanyagot elszállítani.

A közlekedési miniszter a probléma kapcsán azt mondta, hogy nem zárja ki teljesen a vízumszabályok újbóli módosítását, de szerinte az, ha megpróbálják a problémát „olcsóbb európai sofőrök behívásával” kiküszöbölni, az hosszú távon nem lenne célravezető. Ma reggel a Sky News-nak nyilatkozva a Covid-19-et nevezte meg mint a probléma fő okát, és hozzátette, hogy az ország egyébként már évek óta küzd ezzel a problémával, csak most hirtelen tovább romlott a helyzet.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után