Berontottak egy lakásba és megkéselték az egész családot – hajtóvadászat indult a maszkos elkövetők ellen Angliában 1

Három férfit keresnek a rendőrök azok után, hogy egy nőt, és két férfit megkéseltek egy „kiprovokálatlan támadás során”, mely során a szomszédok elmondása alapján vérfagyasztó sikolyok voltak hallhatók.

Berontottak egy lakásba és megkéselték az egész családot – hajtóvadászat indult a maszkos elkövetők ellen Angliában 3

Az áldozatokat, akikről úgy tudni az eddig napvilágot látott információk alapján, hogy egy házaspár és a felnőtt fiuk, egy lakásban támadták meg a Manchester közelében található Salford-i lakásban péntek délután. A nyomozók szerint a férfiak „maszkot és balaklavát” viseltek, és nem sokkal a támadás után, amelyről 14:30-kor érkeztek az első bejelentések, elmenekültek a helyszínről.

Egy mentőhelikopter is leszállt a helyszín közelében, és a szemtanúk azt mondták a Manchester Evening News-nak, hogy hat mentőautó és 10 rendőrautó volt a helyszínen. Többen is két autót láttak elmenni a helyszínről a támadás után.

Az anyuka, akinek két monoklija lett és a karját vágták meg egy késsel, a The Sunnak nyilatkozott a támadásról. Azt mondta: “kopogtattak a bejárati ajtón. Hallottam egy hangot, amely azt mondta, hogy postai kézbesítésről van szó. A férjem kinyitotta az ajtót, és három álarcos férfi állt vele szemben. Egyenesen a torkához nyomtak egy kést, majd bejöttek.”

Berontottak egy lakásba és megkéselték az egész családot – hajtóvadászat indult a maszkos elkövetők ellen Angliában 4

A nő elmondása szerint az eset során az otthona csupa vér lett mindenhol.

„Mindnyájunkat megkéseltek. Engem arcon is ütöttek. Azt hiszem, a kocsikulcsunkat, készpénzt és egyéb értéktárgyakat kerestek. Még mindig sokkos állapotban vagyok a történtek után. Nagyon felkavaró. Fogalmam sincs, kik voltak ezek a férfiak.”

Egyelőre az sem világos, hogyan jutottak át a maszkos férfiak a földszinti ajtón keresztül a lakótömbbe, amely általában zárva van.

Yanica Weir nyomozó főfelügyelő a támadást „elszigeteltnek, célzottnak és provokálatlannak” minősítette. Az apa az életét megváltoztató sérüléseket szenvedett a támadás következtében, és jelenleg az egyik helyi kórházban lábadozik a műtét után.

Berontottak egy lakásba és megkéselték az egész családot – hajtóvadászat indult a maszkos elkövetők ellen Angliában 5

Az anyát és a fiút szúrt sebekkel vitték kórházba, ahol ellátták, és azóta már hazaengedték őket. Az ingatlan, ahol a támadás történt és a közvetlen környezete a helyszínelés miatt továbbra is le van zárva, a rendőrség pedig igyekszik minden hasznos információt begyűjteni a helyi közösség tagjaitól.

„Házról házra járunk és mindenkit kikérdezünk, és a CCTV felvételeket is begyűjtjük a környékről, és most mindenki jelentkezését várjuk, aki a környéken tartózkodott az incidens idején. Ha valakinek van CCTV, mobiltelefonos vagy dashcam felvétele a Velour Close-ról vagy környékéről augusztus 18-áról, kérjük, jelezze azonnal.” – tette hozzá a nyomozó.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után