Három 24 órás sztrájk jön napokon belül az egyik nagy londoni reptéren ami a Wizz Air utasok tízezreit fogja érinteni 1

A Unite szakszervezet három darab 24 órás sztrájkot jelentett be, amelyek augusztus végén és szeptember elején esedékesek és a Wizz Airrel a londoni lutoni repülőtérről repülő utasokat érintik. A földi kiszolgáló személyzet körülbelül 80 tagja tervez ugyanis szervezett munkabeszüntetést.

Három 24 órás sztrájk jön napokon belül az egyik nagy londoni reptéren ami a Wizz Air utasok tízezreit fogja érinteni 3

A Unite elmondása szerint a sztrájkok „hatalmas fennakadást” okoznak majd a Wizz Air menetrendjében, és az utasoknak „fel kell készülniük a jelentős késésekre” a sztrájkok napjain. A Cirium utazási elemző cég adatai alapján a sztrájkok körülbelül 78 000 embert érintenek majd. Összefoglaljuk, hogy az érintetteknek miket kell tudnia.

Mikor lesznek ezek a lutoni repülőtéri sztrájkok?

Az első nap, amikor sztrájkolni fognak augusztus 30-án, szerdán lesz, majd további sztrájkok következnek a tervek szerint szeptember 6-án és 13-án. A GH London Ground Handling Services-nél dolgozó Unite tagok (kb. 80 fő), akik a Wizz Air számára a földi kiszolgáló személyzet, ezen a három napon fognak tehát 24 órás sztrájkot tartani, miután a tárgyalások a cég és a szakszervezet között nem vezettek eredményre.

Sharon Graham, a Unite főtitkára a következőket mondta: „A GH London magatartása megdöbbentő; a munkavállalók megérdemlik, hogy méltósággal és tisztelettel bánjanak velük a munkahelyen, és a vállalat viselkedése messze elmarad e normától. A Unite mindig a tagjainak munkahelyét, fizetését és munkakörülményeit helyezi előtérbe, és a GH London dolgozói megkapják a szakszervezet rendíthetetlen támogatását.”

A lutoni repülőteret a Thameslink és az East Midlands Railway szolgáltatásai szolgálják ki, és ezeket a sztrájk várhatóan nem érinti, így a lutoni reptérre menő vonatok menetrend szerint fognak közlekedni.

A Wizz Air szóvivője ezt nyilatkozta: „Kapcsolatban vagyunk a lutoni repülőtérrel és a földi kiszolgálást nyújtó partnerünkkel, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy korlátozzuk az utasokat érintő fennakadásokat. Bármilyen fennakadás esetén e-mailben és SMS-ben fogjuk keresni azokat az érintett utasokat, akik közvetlenül a légitársaságnál foglaltak, és tájékoztatjuk őket lehetőségeikről, amint mi is többet tudunk.”

Kaphatok-e kártérítést, ha a járatomat a sztrájkok érintik?

Ebben az esetben, mivel a sztrájkoló munkavállalók nem a légitársaság alkalmazásában állnak, ha járata késik vagy törlik, nem lesz jogosult semmilyen kártérítésre, mivel ez „rendkívüli körülménynek” minősül, és a szokásos EU261 kártérítési szabályok nem alkalmazhatók.

A légitársaságnak azonban továbbra is kötelezettsége ilyen esetben az élelmiszer és frissítők, valamint az internetes adatszolgáltatás vagy két telefonhívás biztosítása az érintett utasok számára. Ez a kötelezettség akkor lép életbe, ha a járat több mint két órát késik. Járat törlése esetén a légitársaságnak alternatív szolgáltatást kell ajánlania, vagy ha ilyen nincs, visszatérítést kell nyújtania.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után