Az egyik Aldi Angliában már elkezdte limitálni, hogy mennyi vizet vehetnek a vásárlók 1

Az egyik Aldi már átmenetileg limitálta a megvásárolható palackozott vizek számát, miután az Egyesült Királyság jelentős részére vonatkozóan slag tilalmakat vezettek be, és Anglia egyes részein hivatalosan is bejelentették, hogy aszály van.

Az egyik Aldi Angliában már elkezdte limitálni, hogy mennyi vizet vehetnek a vásárlók 3

Az egyik londoni Aldi üzletben tegnap olyan táblákat helyeztek el, amelyeken az volt olvasható, hogy az emberek csak három kartonnal vásárolhatnak, ezzel megakadályozva a pánikszerű vásárlást. A plakáton ez volt olvasható: „Korlátozásra van szükség ahhoz, hogy Ön és a szomszédai egyaránt megtalálhassák a szükséges és fontos termékeket.”

Az egyik táblán lévő szövegben az állt, hogy háromra korlátozzák a megvásárolható karton ivóvizek / ásványvizek számát, míg egy másik plakáton lévő szöveg szerint pedig vásárlónként öt palackra korlátozták a maximálisan megvehető vizek számát.

Az üzlet azóta a hírek szerint már eltávolította a limitálásra vonatkozó kiírásokat, és úgy tudni, hogy az Aldinak egyelőre nincs országos korlátozás bevezetésére vonatkozó terve a palackozott víz értékesítését illetően.

A szupermarketeknek amúgy jogukban áll korlátozásokat bevezetni az üzletekben lévő árucikkeikre az adott üzletben dolgozó vezetők belátása szerint. Ezeket általában az egyes üzletek külön külön vezetik be ha szükséges, pl. a nagyon nagy kereslet miatt, és általában nem terjesztik ki automatikusan a lánc összes többi üzletére.

Az Aldi a múlt hónapban egyszer már korlátozta a palackozott víz értékesítését, a rekordot döntő 40°C-os hőség közepette. Az Asda és a Sainsbury’s mindeközben megerősítette, hogy nincs tervben az üzleteikben a megvásárolható palack vizek számának korlátozása.

Az egyik Aldi Angliában már elkezdte limitálni, hogy mennyi vizet vehetnek a vásárlók 4

Eközben, ami a vízhasználatra vonatkozó korlátozásokat illeti, a Yorkshire Water lett az ötödik vízszolgáltató Angliában és Walesben, amely ötmillió ügyfele számára slag tilalmat jelentett be. A Southern Water, a South East Water, a Welsh Water és a Thames Water már bevezette, vagy a következő hetekben vezeti be ezt a korlátozást az ügyfelei számára, míg a South West Water és a Severn Trent pedig jelezte, hogy náluk is tervben van ez a fajta restrikció. A korlátozások így együtt több mint 32 millió emberre vonatkoznának.

A londoni, délnyugati, dél- és közép-angliai, valamint kelet-angliai területekre vonatozóan hivatalosan is bejelentették, hogy aszály van, és arra kérik az ott élőket, hogy takarékoskodjanak a vízzel, mivel Nagy-Britanniában az elmúlt 50 év legszárazabb nyara van és az ország egyes részein akár 37°C-os hőmérsékletre számítanak szombaton, vasárnap pedig 35°C-ra.

Az aszályos státusz kihirdetése az ország nyolc régiójára vonatkozóan nem jelenti automatikusan azt, hogy a vízfelhasználásra vonatkozó korlátozás egyből életbe lép, vagy jogilag köteleznék az embereket bármire, azonban nagyobb nyomást helyez a területen lévő vízszolgáltatókra, hogy szigorúbb szabályokat vezessenek be az ügyfeleik vízhasználatára vonatkozóan.      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után