Hivatalosan is aszály van Anglia területének több, mint a felén: akár a háztartások vízfelhasználását is korlátozhatják, limitálhatják 1

Anglia nagy részére, több mint felére vonatkozóan hivatalosan is bejelentették, hogy aszály van, miközben az elmúlt évtizedek legszárazabb nyara folytán milliókat érintő vízhasználati korlátozás lépett érvénybe.

Hivatalosan is aszály van Anglia területének több, mint a felén: akár a háztartások vízfelhasználását is korlátozhatják, limitálhatják 3

A Környezetvédelmi, Élelmiszerügyi és Vidéki Ügyek Minisztériuma szerint Dél-, Kelet- és Közép-Anglia jelentős részét és a délnyugati régió egyes részeit már most egyre durvábban sújtja az aszály. A Yorkshire Water pedig időközben a legújabb vízszolgáltató vállalat, amely bejelentette a „slag tilalmat”, mivel a hónapok óta tartó kevés csapadék közepette újabb hőhullám éri el az országot.

Az általuk jelzett korlátozások augusztus 26-tól lépnek életbe – mondta a cég igazgatója, Neil Dewis, aki a csökkenő vízkészletek miatti félelmekre és a „tiszta vízkészletek és a folyók hosszú távú egészségére” hivatkozva jelentette be a korlátozásokat.

Hivatalosan is aszály van Anglia területének több, mint a felén: akár a háztartások vízfelhasználását is korlátozhatják, limitálhatják 4

Csütörtökön a szakértők arra figyelmeztettek, hogy az ország ezen legkeményebben sújtott részein csak az őszi és téli „extrém mennyiségű csapadék” biztosítaná a vízkészletek normalizálódását a jövő év előtt, ami így aggodalomra ad okot, hogy a korlátozások 2023-ig is eltarthatnak.

A mai bejelentést valószínűleg további területekre érvénybe lépő „slag tilalmak” és egyéb korlátozások követik majd. Ma délelőtt a National Drought Group – amely kormány- és hivatali tisztviselőkből, vízügyi társaságokból és más csoportokból, köztük az Országos Gazdaszövetségből tevődik össze – ülésezett, hogy megvitassák az elhúzódó száraz időjárást.

Szigorúbb korlátozások is életbe léphetnek tehát, beleértve a járművek, épületek és ablakok tisztításának betiltását. Sőt súlyosabb esetben akár a háztartások vízfelhasználásának korlátozását, limitálását is.

Slag tilalmak

Hivatalosan is aszály van Anglia területének több, mint a felén: akár a háztartások vízfelhasználását is korlátozhatják, limitálhatják 5

Anglia 14 régiója közül tehát nyolc aszályos terület státuszba lépett át. Ide tartozik Devon és Cornwall, Solent és South Downs, Kent és Dél-London, Hertfordshire és Észak-London, Kelet-Anglia, Thames, Lincolnshire és Northamptonshire, valamint East Midlands is. Yorkshire és West Midlands is várhatóan még ebben a hónapban aszályos státuszba kerül át.

Steve Double vízügyi miniszter nyilatkozatában a következőket mondta: „Jelenleg a második hőhullámot éljük át az ország egyes részein az eddigi legszárazabb július után. A kormány és a Környezetvédelmi Ügynökség már lépéseket tett a hatások kezelésére. Minden vízszolgáltató megnyugtatott bennünket, hogy az alapvető készletek továbbra is biztonságban vannak, és világossá tettük, hogy az ő felelősségük kontrollálni és fenntartani ezeket a készleteket.”

“Minden eddiginél jobban felkészültünk a száraz időjárásra, de továbbra is szorosan figyelemmel kísérjük a helyzetet, beleértve a gazdálkodókra és a környezetre gyakorolt hatásokat, és amennyiben elkerülhetetlen, további lépéseket teszünk majd.”

A meteorológiai intézet eközben a mai naptól vasárnap végéig borostyán extrém hőségre vonatkozó figyelmeztetést léptetett életbe Anglia déli felére és Kelet-Walesre. Az előrejelzések szerint a hőmérséklet egyes területeken eléri majd a 35 °C-ot, ami azt jelenti, hogy melegebb lesz az országban, mint a Karib-térség egyes részein.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után