15 millió emberre terjesztik ki az új, vízhasználattal kapcsolatos szigorítást Angliában, ami akár 2000 fontos büntetéssel is járhat, ha nem tartjuk be 1

A Thames Water bejelentette, hogy „az elkövetkező hetekben” ő is bejelenti a „slag tilalmat” a folyamatos száraz időjárás miatt. Ez azután történt, hogy két másik angliai vízszolgáltató már megtette ezt a lépést, hogy megakadályozza a víztározók kimerülését.

15 millió emberre terjesztik ki az új, vízhasználattal kapcsolatos szigorítást Angliában, ami akár 2000 fontos büntetéssel is járhat, ha nem tartjuk be 3

Bár a jövő héten némi enyhülés várható, alacsonyabb hőmérséklettel és zivatarokkal, de ez várhatóan nem pótolja az apadóban lévő vízkészleteket. Az előrejelzések szerint októberig még mindig nem lesz megfelelő mennyiségű csapadék, ami azt jelenti, hogy akár egészen addig is érvényben maradhatnak a „slag tilalmak”.

A Thames Water a becslések szerint nagyjából 15 millió embert lát el Délkeleten vízzel, beleértve Londont, Oxfordshire-t és Surrey egyes részeit is. Az év eleje óta a régióban 144 olyan nap volt amikor minimális vagy semennyi csapadék nem esett, és eközben júliusban rekord meleg volt, 40°C feletti hőmérsékletet is mértek a szigetországban.

A Thames Water „slag tilalmának” kezdetét még nem erősítették meg „számos működési és jogi eljárási követelmény miatt”. A cég közleményében azt írta: „Célunk mindig az, hogy elegendő vízzel rendelkezzünk ügyfeleink ellátásához, az időjárástól függetlenül.”

„Tekintettel a hosszú távú száraz időjárásra és a héten várható nagyon meleg hőmérsékletekre, ideiglenes használati tilalmat tervezünk bejelenteni a következő hetekben.”

A múlt hónap óta a Man-szigeten is hasonló tilalom van érvényben, amelynek megszegéséért 2000 fontig terjedő pénzbírsággal sújtják az embereket.

A múlt havi kánikula idején kiadott korábbi figyelmeztetésben a Thames Water vízigény-csökkentési menedzsere, Andrew Tucker a következőket mondta: „A meleg időjárás idején a vízhasználat gyakran megnövekedhet… Ez még fontosabbá teszi, hogy ügyeljünk a vízhasználatra, hogy mindenki számára elegendő legyen.”

A tilalom értelmében (ahol már bevezetésre került) az emberek nem használhatják a locsolócsöveket és az öntözőberendezéseket, meg úgy általában véve a vizet a kertek öntözésére, az autók tisztítására, vagy tavak és úszómedencék feltöltésére. A korlátozás figyelmen kívül hagyása esetén eljárást indíthatnak ellenünk és akár 1000 fontig terjedő bírságot szabhatnak ki ránk.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után